28 DISEMBER 2010

|
Semalam adelah hari jadi seorang sedara nih , name die ikrimah.


haha , kawan sekolah , boleh tahan gila nye. haha

so aku nak wish selamat hari jadi. yang ke 


17


semoga berjaya dalam kehidupan , jadi orang yang berguna ,
 jangan hampakan mak bapak. 
JANGAN LUPA KAWAN KAWAN

ok, chow.salam

p/s: gamba kau aku tak tau nak letak yg mana, haha. nti aku letak

letih.

|
PERGH!

orang pergi shopping , sambut krismas , lepak lepak kat umah 
gua pulak cari duit siang malam.

tapi segalanya berbaloi bila poket tebal. 
Bau duit memang boleh merawat luka kecewa.

Sorry tak hupdate blog lama , banyak faktor aku hupdate blog nih .
antaranya : 

  1. PENAT
  2. LETIH
  3. TIRED
  4. BUSY
  5. SIBUK
  6. NETWORK SLOW
  7. LAPAR



haa , tuh antara faktor nye , banyak tak? walau pun ada yang sama maksud pegi mampus lah , aku nak tulsi same ke tak. 

so , lepas nih maybe aku akan kurang hupdate kot. carik duit. so jangan rindu aku. haha'

ok,chow.salam

TRIP TO PORT DICKSON

|
Seperti yang aku cakap , Kita merancang tuhan menentukan

Trip pegi PD last minute jadi plak , haha , sebab Nik dah benti keje , die keje dua hari SAHAJA . 

HAHA

okay kitorang pegi dalam 3 hari 2 malam. 
yang pergi aku , Zul  , Nik dan parents Nik.
banyak aktiviti yang kitorang buat , mandi swimming pool dari pukul 11 malam sampai pukuk 2 pagi. haha.
makan , memancing , mandi laut . . . banyak lagi lah , overall memang seronok gila!

PERBELANJAAN pulak , Family Nik yang support. hehe
lagi seronok

MAKAN memang best , makan kat GOLF CLUB , RESTAURANT high class. haha

so banyak cerita pun tak guna. nanti aku edit post nih tambah lagi banyak gamba. haha

ok chow salam

OKAY , APE YANG KITA RANCANG TAK SEMESTINYA MENJADI

|
Lately , banyak perancangan telah di rangka bersama , tapi kita , AKU manusia hanya mampu merancang , TUHAN yang menentukan.


Nak hiking bukit  BROGA pun tak jadi ngan Ammar , asyik asyik hujan je bila nak hiking , hhaha


Lain hal ngan pulak Port Dickson trip yang aku rancang ngan nik , zul , apek , nampak nya terpaksa di tunda kan , ke satu tarikh lain , sebab  Nik dah mule berkerja kat nasik ayam gemas . Kitorang interview same same , tapi beliau yang di panggil kerja dahulu tapi takpe rezeki masing masing.

Sebenar nya kitorang pergi interview kerja kat kedai nih memang betul betul lepas habis tengok wayang arituh , lupe nak tulih arituh HAHA

So nak cite aku arinih pegi interview keje kat THE STORE SEMENYIH ,  makngah aku lah cakap kat tempat die nak pakai orang jadi jurujual  SPEEDY! , basic RM 800 , aku dengar pun seronok , so  pegi interview akak kerani tuh cakap , dah ade orang masuk , dah ade orang dah keje kat situ! ,then dia bagi aku borang - kuiz - soalan  - something - shit  - like- that ,  kene jawab 'bende' tuh. sampai habih

Katanye  aku kene jawab sebab die nak aku masuk/letak aku  jadi cashier pulak , aku pun tak kesah lah. jawab jawab soalan die dalam 15 minit camtuh , soalan agak susah jugak , kene kira peratus ape jadah. haha.
 dah settle isi borang ape semua , briefing sikit. aku pun gerak pulang , Die soh datang ari isnin nih , bawak salinan I/C , gambar tiga keping ,dan ape  jadah haram lagi yang lain tah , aku tak ingat.

Kene lah aku beli baju t shirt putih , seluar slack hitam , kasut hitam. bla , bla , bla. kene fikir duit makan , bla bla bla, 

mane nak crik duit? aku taknak susahkan parents aku .
dorang dah bagi aku makan selama nih pun dah kira baik dah.

Dan kalau aku keje kat sini , kene stay ngan makngah aku kat semenyih. takpe lah , makcik sendiri jugak.HAHA

SO

Patut aku terima je keje nih or aku tunggu je nasik ayam gemas panggil aku berkerja? itu pun kalau die panggil . kalau keje kat sini takyah fikir makan , transport , sebab keje dekat ngan rumah.Hoho
Berharap bhai.  aku dapat keje nasik ayam nih. 

pathetic gila aku nih HAHA

haih.

tah lah , tengok lah camane keaadannya nanti , akan ku update lagi.


okay , chow salam.

IT'S FUNNY

|
its funny how hello is always accompanied with goodbye;

 its funny how good memories can start to make you cry;

 its funny how forever never seems to really last;

 its funny how much you'd lose if you forgot your past; 

its funny how friends can leave you when your down; 

its funny how when you need someone they are never around;

 its funny how people change and they think they are so much better; 

its funny how many lies can be packed in one love letter ;

 its funny how people forgive even though they cant forget;

 its funny how one night can contain so much regret;

 its funny how ironic life turns out to be; 

but the funniest part of all, is that none of that is funny to me

**it's funny when orang bace ape aku post nih

JUMPA DUNIA SEKEJAP

|
Okay ini adalah outing aku yang pertama betul betul lepas abes SPM , Tak pegi mane pun kajang je.
Betul betul tak buang mase , semalam abes paper , arinih dah kuar jenjalan. HAHA


Aku kuar hangout ngan APEK , NIK dan ZUL,  malas nak ajak ramai ramai , tapi actually aku dah letak kat status FACEBOOK aku nak kuar , tapi dorang takde respond pun , so bukan salah aku kalau aku dah pegi dorang tak ikut. 

Okay rancang nak pegi MID VALLEY je terus , nak tengok sambungan cerita zombi kampung pisang tuh , tapi ade masalah technical sikit . so kitorang pegi kajang je.

sebelum tuh , lepak sat kat restoren mamak yang deret MYDIN tuh , sambil makan , sambil tunggu APEK tiba , sebab kitorang gerak dulu bertiga , apek gerak kemudian.

So tunggu beliau memang menduga keimanan , HAHA ,ape jadah tah bas yang beliau naiki lambat bebenau!. cisss!

Apabila beliau sudah tiba , kami pun bersiar siar seketika di METRO POINT , huru hara disitu , sana dan sini .

Pastuh pegi METRO KAJANG pulak , agenda utama , tengok wayang! , tapi sambil tuh singgah lu kedai ledai pakaian , tengok baju baju lelaki  , pekerja pekerja pempuan , pempuan pempuan yang berkerja , HAHA

So bile dah sampai kat  tempat tengok wayang tuh , nak tengok cerita 

" HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH "

tapi belum ade , pawagam kajang memang lembap , maklumlah panggung die ade dua je. so memang kecewa sikit , plan berubah , tapi takpe teruskan jugak , Kitorang tengok cite 




" TRON LEGACY "

cite boleh tahan lah , action , semua , tembak , gaduh gaduh semua. HAHA
Pempuan die pun hot gak. hehe

LAGU tema die pun sempoi , DJ DAFT PUNK  yg buat , memang gempaq ah

beli popcorn bagai , air semua! (HARGA DAH NAIK )

masuk lah kami semua ke dalam panggung , sebelum start cite ,  aku dah siap siap kencing , sebab nak focus filem nih nanti , tapi lepas dah start dalam  sejam camtuh , aku kencing lagi , SEJUK bhai , dulu lek je tahan , sekarang tak leh , syok syok tengok wayang kat depan , kat belakang pun ade orang buat wayang , LANTAK PI LAH

HAHA

Okay dah habes tengok wayang , aku pegi toilet lagi , kencing , so arinih memang banyak kencing! 

Dah kuar panggung , singgah makan lagi  then balik ke rinching.

Sementara tunggu bas ade lak terserempak ngan kawan lame , HAHA , dah sapa camtuh kami pun meneruskan hal masing masing .

okay , tuh je nak cerita , Okay , Chow Salam.


**PORT DICKSON AFTER THIS

EIGHT DAY SPM and LAST DAY PAPER!!! MERDEKAAAAA!!!!!!

|
Okay , semalam aku tak online , arinih baru online.

Semalam paper Geografi 2 , memang susah sebab ade essay kuar lak sektor pembuatan Malaysia , ape jadah sume tuh , aku jawab ikut logic semasa je.

hari keesokannya  anta buku teks , 15 buah kesemuanya. Ramai kene denda dengan pengawas SPBT  sebab tak balut buku teks , HAHA 

nasib baik aku tak.

tapi  yang nak Di cerita kan ialah ini ,   paper Geografi  1 (objektif) PAPER LAST  memang senang gila , sebab suma yang aku baca keluar , suma tajuk yang di tanya , memang aku dah expert dah kuasai , so memang takda masalah! .HAHA

kertas 1 bermula pukul 2 petang dan berakhir pada pukul 3.15 petang ,

TEPAT PUKUL 3.15 petang ,  AKU BAU KEBEBASAN!
HAHA

NO SCHOOL anymore.

selamat tinggal sekolah , selamat datang DUNIA!

okay banyak bende aku nak buat , berenang , mandi laut . pantai , sungai , air terjun . naik bukit , turun bukit
melancong sini   , melancong sana , balik kampung  , buat lesen , karaoke

argghhhhhh!

banyak bende lah nak buat .pastu baru carik keje , buat duit sikit , the baru sambung belajar. insyaAllah.


So aku bukan budak sekolah lagi , hehe! 

AKU DAH BEBASSS!!

bagai burung di awan biru , bebas terbang ke mana pun destinasi yang mahu di tuju.

okay , chow . salam

** Sape sape nak ajak hangout nih? aku tengah freee gila babi nih! AHAHA

NONSTOP EMPAT HARI PUTRAJAYA!

|
Assalammualaikkum

Gua nak cite  4 hari gua hilang kat dunia maya nih samaada blog ataupun facebook  sebab gua part time katering bhai , kat Putrajaya sempena 

KARNIVAL IKTIRAF 2010.

yang aku faham , karnival nih diadakan khas untuk orang orang atau anak anak felda sahaja , setahu aku lah tapi kalau orang nak datang join takdehal rase nye. lantak pi

okay deret gua keje katering empat hari nih , tugas gua mencuci sahaj , mencuci pinggan dan mangkuk dan sega ape jadah haram yang di gunakan untuk menghidang makan , so keje gua memang bergelumang ngan air dan sabun. Tapi kadang kadang gua serve gak makan kat VVIP. Antara yang gua serve , Mus May , Awang BPR , Francisca Peter , banyak artis lame lah ,  tapi gua ade gak terserempak ngan Aisyah , Que Haidar , Abon , lagi satu yang selalu berlakon prank orang dalam  Bang Bang Boom tuh , lupa plak nama dia. haha

Selama empat hari memang letih , tidur memang tak cukup kuota , 3 hingga 4 jam je sehari. Itu kalau nasib baik.
Makan pun susah , HAHA , makan tipu ah , makan gua mewah bhai , keje katering makan tak yah pikir ah , memang banyak. So bila gua rase dah penat  mencuci pinggan ,  mangkuk , gelas  segala jadah yang ade . Gua rilek jap , menikmati pemandangan , tapi pemandangan semulajadi tapi pemandangan Anak anak dara FELDA yang lawa lawa belaka ,  Kebanyakkan bertudung , memang cun melecun bagaikan racun  . dorang memang peramah , aku bagi salam , dorang jawab balik bila aku tanye dari mane , dorang jawab balik , so dorang nih datang dari  pelbagai FELDA serata negara , tapi bile aku tanye yang gadis gadis lawa nih datang dari mane dorang  mesti cakap 

" Kami dari kuantan , pahang " sambil buat muke comel , perghh , cair aku

tapi aku buat muke macho  sambil berkata " ouh tau , tau sebelah Mid Valley kan? "

" ehh tak lah ,mane de , Mid Valley kat mane pulak " kata awek lawa nih

aku bingung. Tapi memang patut lah , dorang pun tak pernah pegi Mid Valley , so lawak aku  hambar di situ. ciss

Sambil tuh aku berazam nak sambung belajar dekat dekat ngan kuantan ke tak kisah lah , janji boleh g kuantan , hahaha

Banyak gerai ade yang menjual pelbagai makanan , dan semua yagn jadi peniaga kebanyakkan wanita. Yang palin best lawa dan sporting , semua menduga keimanan , ikutkan hati , aku nak ikut dorang  balik umah , haha. Taknak balik selangor dah . Sebab yang meniaga memang lawa sangat haha. tapi malang nye tak boleh , aku ade lagi paper SPM (cehh alasan)


Dan akhirnya , kepenatan terus hilang pabila wang gaji sudah di bayar , tuh  yang paling penting.Poket sudah tebal , meninggi sampai gayat nak tengok. haha

memang lepas 4 hari tuh , balik umah terus carik geng , iaitu bantal dan tilam. nak berbincang ngan mereka , aku sedar sedar dari bincang dah pukul 10 pagi , yang aku ingat aku start bincang pkul 8 malam.
memang Bayar hutang tidor. haha


Okay , tuh aje yang dapat aku tulih , Okay chow. Salam


**dengar cite dah boleh start mengundi untuk blog pilihan malaysia , jangan lupe undi aku
Pilihan 2 NO 71








SERIUS GEMPAK HABIH!

|
Proton telah  mempamerkan kereta konsep mereka di KLIM 2010 Motorshow

ade  desas desus mengatakan proton pahlawan( name konsep kereta nih yang berdasarkan pahlawan) nih bakal menggantikan kereta proton yang sedia ada. Tak pasti lagi , tapi kalau betul pun ape salah nye , design dah gempak.

ni gambar gambar nya.


PROTON TUAH!

Photobucket

PROTON JEBAT


Photobucket


PROTON KASTURI


PROTON LEKIU



haaa , yang paling gempak sekali , lebih sporty

PROTON LEKIR

Photobucket


heboh dengan proton pahlawan. Perodua turut mempamerkan kereta konsepnya iaitu. . . 

PERODUA BEZZA

bezza 1 new
bezza 1
bezza 3
DSC_5005

Tapi kereta yang  hanya aku mampu beli buat mase sekarang hanyalah




HAHAHAHAHAHA , student mane ade duit bang. haha



so kesimpulannya , industri automobil negara kita semakin hebat dari hari ke sehari. Jadi sokong lah industri kita , belilah kereta buatan Malaysia

okay chow , salam


SOURCE: myberita

SEVENTH DAY SPM!

|
Arinih paper PERDAGANGAN 1& 2

paper 1 alhamdulilah senang , banyak tanye sukatan pelajaran form 4
dan aku pun dah banyak focus kat bahagian tuh. so tak de masalah.

sebab terlampau senang , bukan terlampau lah , tapi sebab berjalan 'lancar' sangat aku pun siap awal , paper 1 nih 1 jam 15 minit , so aku buat dalam 15 minit .

DAN
selebih nye aku tido. sedar sedar dah pukul 9 pagi. Sedar pun sebab bunyi loceng sekolah . Peksa start pukul 8 pagi.

so agak lama gak aku merehatkan otak
sampai mimpi  kene tembak ngan ular lah. Pelik pelik aku nye mimpi. haha
so bile dah sedar baki dalam 15 mint tuh aku manfaatkan dengan membuat double check. Check aku lorek/hitamkan betuk ke tak , check No I/C . , dan angka giliran'

paper 2 je cuak sikit , aku jawab pun tak berape yakin , sebab bahagian essay kan.

dup dap dup dap gak lah jantung jawab.

mase nak jawab perut aku pulak bantai berbunyi , aku ingat tadi malas nak makan dulu , alang alang balik umah baru lah makan , duit jimat.Makan kan umah lagi kenyang.

Tapi len macam bunyi eh. Macam lapar sangat haha.

Miza merangkap bendaharikelas dah mintak duit baju kelas kat aku , aku dah bayar , selesai satu masalah.
Timggal hari graduation nye duit.So kene carik lah duit , tidak tak pegi lah aku graduation ,

MANA NAK CEKAU DUIT? haha

Okay , kat sekolah tadi aku tengok ramai dah start conteng baju masing masing , nak buat kenangan kata nye.So ade yang mintak tandatangan , ade yang lukis ,  kat aku , aku pun buat ajelah.

Bukan baju aku , baju orang .Aku tak sanggup buat camtuh , kang mak aku marah lak. Baju leh sedekah kat orang lain . masih boleh guna.haha. So bende boleh pakai buat pe bazir bazirkan . kan?


okay ,chow .salam

KUNCI OHHH KUNCI!!

|
okay aku nak cerita mase aku dok umah lame dulu , kat Semenyih!

cite die camnih , aku suka tengok tv sampai lewat lewat malam , tengok gusti ape semua tuh , pastuh tido pun lambat! , mase tuh aku form 1 ke form 2 camtuh lah.

So mak aku dah faham benar lah perangai aku nih , kalau tido lambat bangun pun  mesti lambat , HAHA
so kadang kadang mak aku nak keluar ke macam nak pegi pasar ke pegi jalan jalan ke kadang kadang memang tinggal aku , sebab aku bangun lambat , malas nak tunggu! kang di kejutkan aku aku mengamuk lak , hehe.
Aku memang tak suke orang kejut aku mase tido , pantang beb! . Tapi sampai sekarang mak aku jugak  yang kejutkan pegi sekolah , HAHA.

so SELALUNYA nye aku tak suke orang kejut aku mase tidur  , kalau kejut pegi sekolah itu kes khas.
so itu berkecuali.

di teruskan cerita , aku memang bangun lambat lah seperti yang di jangka kan dan mak aku pun dah keluar tanpa membawa aku seperti yang di jangkakan jugak. .

So aku pun dalam keadaan serabai baru bangun tidor tuh , pegi lah mandi , gosok gigi , gosok ape yang patut!
gosok lantai ,  mop  rumah , memasak ehhh memasak takde lah! haha

dah habis mandi , aku pakai lah baju , niat memang nak pakai baju tapi baju takde!!
pueh aku carik baju , baju aku memang banyak tapi semua nya basuh , maklumlah baju kotor sikit , bau sikit aku dah masuk mesin basuh , so aku bertowel ajelah!   carik lak kunci rumah, satu rumah aku carik tak jumpe 

" Mak , mane kunci rumah? "
aku jerit

 tapi takde lak orang menyahut.
ehhhh mak aku kuar lah pulak , mane nak sahut.

mase tuh memang lupe. HAHA

 kunci rumah mak aku bawak sekali seperti dijangkakan.

so baju yang dah di basuh semuanya di luar , dan yang kering semua di luar  jugak.
camane aku nak amik , kunci kat mak aku.


tunggu lah mak aku balik , dari rambut basah sampai dah kering sampai basah balik sebab berpeluh.
dah macam tarzan je berkain tuala sahaja. HAHA

risau gak aku tiba tiba umah nih terbakar , kering aku dalam umah nih. tak sempat aku nak cerita kisah hidup aku kat blog nih. 


So dari pukul 7 pagi mak aku kuar beli ape tah , dalam pukul 1 tengahhari baru balik.
Balik bawak sarapan sekali , memang bagus lah , sebab perut lak mase tuh memang dah 
" keroncong perut ana "

bukan " keroncong untuk ana "

so aku agak marah lah , aku cakap kat mak aku , nape tak tinggal kunci rumah?

selambek mak aku cakap " ade lah , tuh yang gantung tepi dinding tuh ape bende?  kucing? "

HAHAHAHAHAHAHAHAH!

dari marah tak jadi marah , jadi malu , ye lah aku carik dari pagi kunci sekali tepi dinding , aku pun satu carik pandang bawah je! HAHA


So the moral of the story , carik barang betul betul. jangan biarkan emosi mengawal perasaan.

okay ,chow.salam


I WISH! , I WISH! I WISH! PART ( 2 )

|
SALAM!



Okay sambung lagi , best lak ceghite pasal aku nih kan. HAHA

okay semalam sampai 4 je , 
hari nih sambung yang  

KELIMA!

Aku nak jadi Tukang masak /chef . . . antara hobi aku memang masak , boleh tahan lah aku masak , setakat  kari , sup daging , tulang  , ape ape lagi hidangan  melayu mudah yang lain. Tapi ade gak lah belaja membuat kek. Aku pun selalu join catering , so memasak bukan masalah bagi aku , tak rugi sape kawen ngan aku. HAHA! , so kalau jadi chef nih , memang lumayan beb , lagi lagi kalau keje kat hotel , keje bape jam dah dapat belas belas ribu , haaa nampak tak? kayo !

so kalau aku kat umah , takde buat pape , memang aku tengok rancangan memasak lah , selalunye memang channel 707 (travel and living) ,  tak pun rancangan MASTERCHEF  antara yang berjayo dalam rancangan nih  budak nih ah  Whitney Miller. Budak nih jadi masterchef pertama US. padahal hanya amatur.
dan kalau boleh aku nak sedapur memasak ngan nih Gordon Ramsay

* Antara chef yang paling hebat di dunia , selain MAK aku , HAHA




 .Eksperimen kan dapur. itu sudah pasti. HAHA , kadang kadang mak akuu bising gak! sebab aku kalau dah memasak memang pandai , tapi mengemas memang aku tak pandai. Tuh pasal mak aku membebel , tapi die agak bangga gak lah anak laki die pandai masak beb! haha.

so korang doakan lah aku  jadi  masterchef pertama MALAYSIA lak. HAHA


okay yang KEENAM 

Aku nak jadi comedian/ pelawak , bukan pelawak yang buat lawak bodoh takde manfaat , memperbodohkan diri sendiri atau orang lain. Aku nak jadi pelawak yang boleh berlawak sekaligus menyampaikan mesej berguna.Baru lah orang suka. Okey dulu aku memang minat SENARIO , membesar dalam zaman kegemilangan senario , tipu lah beb tak minat , tapi sekaran zaman dah berubah , aku rase lawak dorang dah takde unsur lawak lagi , banyak ke memperbodohkan diri sendiri. so diorang kene carik kaedah lain beb! 
pendapat aku je. korang jangan salah faham.

Dan aku lebih suka lawak lawak dari pelapis baru macam Bang Bil , Bang Jijan , dan Bang Johan. dan beberape name lain lagi. Dorang nye lawak fresh , sesuai dengan semua lapisan umur , kadang kadang kaum lain pun faham  dan turut gelak bersama. Haaa! itu yang bagus tuh  , mewujudkan suasana harmoni.

so kalau ade rezeki , insyaAllah aku pegi audition Rajalawak.
tapi aku takde bakat melawak bhai, haa! lantak lah ,  aku nak cube je.

*Gambar sekadar hiasan



okay yang KETUJUH!

aku nak jadi ahli gusti , yang profesional yang berlawan bertumbuk dapat duit , bukan gadoh tepi jalan .
Macam  JOHN CENA , RANDY ORTON , tak pun REY MYSTERIO JR dan banyak lagi yang lain!
Mase kecik memang taksub bhai , gusti nih , gusti dulu lambat start , dah nak lewat malam baru start , so bapak aku selalu tak kasi tengok sebab , kene tido awal esok nak kene pegi sekolah pagi pagi . tapi kadang kadang aku memberontak gak , HAHA! mane leh tahan , kalau ayah kau soh tido die tido sekali takpe , masalah nye die soh aku tido , die tengok wrestling sorang sorang. HAHA.

kenangan semua tuh , kenangan.
JOHN CENA(abang FIRST)
RANDY ORTON(abang second)

nih senonoh sikit , pakai baju.
REY MYSTERIO(abang angkat)


Sebut lah name dorang sape tak kenal , errr! kalau tak minat gusti memang tak kenal la kot. haha
tapi sekarang aku dah kurang sikit tengok gusti nih , makin lame makin nampak berlakon. haha
kecik kecik tak tau , so tengok je lah.  


okay seterusnya Yang KELAPAN

Aku nak jadi IT programmer , boleh kayo gak , nanti aku nak invent satu lagi social network yang lebih menguntung kan islam , pasnih takyah pakai facebook lagi. sume nih yahudi nye. cheese! bedebah mereka!.

IT COMPANY!


so ianya dapat di manfaatkan bersama!  jadi IT programmer nih bukan invent programme je , banyak lagi bende die leh buat . Tapi yang penting kayo. leh lah aku haji kan parents aku cepat. 


Okay yang KESEMBILAN  

Aku nak jadi usahawan , tak kisah lah berasaskan pertanian atau ape ape, tapi bukan lah usahawan ayam (pelacur) rezeki haram beb nanti , ibadah tak diterima. HAHA.

sebab usahawan/ berniaga nih  lah palin cepat  dapat duit dan pulangan modal.  Rezeki paling senang masuk dengan meniaga , so kalau aku masuk majalah jadi cover muka depan  

"USAHAWAN MELAYU MUDA YANG TERKAYA DI MALAYSIA"

takyah lah terkejut sangat , aku dah cakap awal awal nih. HAHA

Gambar rembat . time kasih


okay penat lah menaip , nanti sambung ceghite lagi , ataupun tak yah sambung lah , tah tengok lah nanti.
mane mane aku nye suke. 
okay , chow .SALAM!


** mesti korang heran bape banyak abang Din nih?  baik tak yah tau.

Blog Baru (2010) Pilihan

|
Okay aku nak join contest nih , di organized kan oleh   Blog Baru (2010) Pilihan
walaupun blog aku bukan lah blog popular.
tapi peduli hape aku . hahaha.

 kalau nak di  ikut kan , aku  rase peluang aku macam tipis je. haha

mencuba tak salah kan? haha.

okay ini lah first post aku yang bertarikh 14 OGOS 2010

dan bertajuk


so dah alang alang tuh , pegi lah sekali usha 

I WISH! , I WISH! I WISH!

|
okay aku takde keje nak buat so aku rase nak menulis so korang kene bace so korang bace lah ye ape aku nak tulis nih. ye

okay , antara bende yang aku nak buat t aku bila aku dah besar nanti , maksud aku dah bekerja , dah ade gaji sendiri , gaji dah stabil . kalau nak ikut kan besar , sekarang nih pun aku dah besar.

okay antara yang aku nak buat ialah yang 

PERTAMA

Aku teringin sangat nak berenang atau scuba diving dengan jerung putih , dengan dolphin dengan ikan paus , tak kisah lah janji kat lautan yang luas tuh. banyak panorama indah. Perghhh , memang aku nak buat sangat sangat , lagi lagi pengaruh NATIONAL GEOGRAPHIC , hari hari aku tengok channel nih.
buat aku nak masuk dalam tv je berenang same same ngan dorang dorang nih.
Aku memang suka travel nih , hiking gunung ganang , bukit bukau. menyelam sini timbul sane , menyelam sane timbul sini. Aku memang minat mengembara dan cintakan alam sekitar lah senang cerita.
so kalau dapat melakukan perkara nih , pasti aku merasa gembira.

HAHA

" kau watlek je manusia , tak perlu takut "  ujar jerung kata jerung kepada manusia



okay , KEDUA

Aku nak jadi fashion designer , sebab cool ape! , dapat design baju tuk artist . orang ternama , silap silap kerabat di raja sekali. Pastu boleh terkenal bhai , dapat travel gak  , pegi minggu fesyen sini , New York , Shanghai , China , Arab , dan bermacam tempat algi. . . , Aku bagi satu contoh ,macam  Dato' Bernard Chandran , memang dah terkenal sampai satu dunia dah. . hasil rekaan nye memang laris dan mendapat pujian ramai , memang  mendapat keuntungan lah kalau laris. HAHA
Paling penting , dapat berdampingan dengan model model jelita.hehe

tapi nak jadi designer kene pandai lukis gak , kene kreatif , arghh! lukis melukis boleh mahirkan kemudian. HAHA

. Ramai lagi fashion designer  Malaysia yang dah berjaye. dan KAYA! haaa , itu yang penting , masyukkk!!!
ini semua pun pengaruh tv , rancangan PROJECT RUNWAY

*punca ye , nilah punca nye aku minat jadi fashion designers


seterusnya , yang KETIGA 

Aku nak jadi Pro biker , tak pun ape ape je aktiviti ekstrem yg boleh mematahkan tengkuk , yang boleh meretakkan tengkorak kepala , ape ape je yang mendatangkan risiko kecederaan teruk  dan boleh membawa maut , macam Bungee jumping , roller skate , redah jeram ,  ATV dan bermacam macam 1001 akitivit bangang yang lain. . Sebab aktiviti yang berisiko nih bila dah dapat buat , dah dapat lakukan memang membawa kepuasan bhai. tak percaye sudah.
Budak lelaki kalau selalu amik risiko , budak perempuan suka kan?
nampak berani. woooooho. tah lah , aku main belasah je.
BUNGEE JUMPING

MOTORCROSS







yang KEEMPAT

Aku gak nak menjadi , Polis , haha sounds funny rite? aku nak jadi pegawai polis yang menyamarjadi orang jahat. baru lah syok , dapat hangout ngan kepala samseng , ketua penjenayah , pembunuh upahan , pengedar dadah ,  best ape , tembak sini tembak sane , lari sini lari sana. HAHA  tapi risiko kalau penyamaran terbongkar , MATI kene bunuh lah

PISTOL  , bila lah  dapat nak  pegang



so kene pikir 150 juta kali nak jadi spy ke tidak, haha , kang risau orang yang tersayang ternanti nanti menunggu di rumah.



okay dah banyak sangat cerita , pening lak aku tengok pc nih. chow salam. nanti sambung lagi.

HAPPINESS!

|

yaa , kebahagian tak boleh di gambarkan.

INFLUENZA

|
Hari nih aku demam , selsema , rasa tak bermaya haaa , sume tuh! sume pakej die sekarang sedang berlaku kat aku.

hidung aku mengalirkan cecair yang kurang menyenangkan

" srrrrreeeeeeettttt , srrrrrroooooootttt " 


tanpa di undang ,

cecair tuh masih mengalir even aku tengah taip post nih.

urgghhh!

idung dah merah macam nak tertanggal.

sakit perut rase nak terberak . sekali dah masuk bilik air taknak kuar lak.
bergurau lak perut nih.

haih!

so , arinih aku lebih banyak terbaring macam orang sakit .
makan tak lalu.

nasik pun rindukan aku sebab tak makan die.

aku dah telan panadol 2-3 bijik  , aku dah kunyah - kunyah panadol tuh tapi macam tak jalan je.

baring/online/baring/online/baring/online je lah  keje aku arinih.


aku rase aku demam sebab kene air hujan kot . lepak ngan Ammar kat padang sampai hujan.
balik rumah , terus online . tak basuh rambut.

acid hujan terus mengalir atas kepale . tuh penjelasan yang munasabah bagi keadaan aku sekaring nih.
dan aku harap demam nih cepat elok.

rabu dah lah paper perdagangan. perlukan pemikirang yang tajam. kang terkandas pulak sebab 

DEMAM~!

ini adalah antara gambar slow motion aku terbersin. 

muka memang berubah semasa terbersin.
so jangan nak pelik sangatlah

*sebelum bersin



*semasa bersin


* selepas bersin
okay. chow salam.

** setiap kali kita terbersin , sel otak kita mati. fakta


2 DISEMBER 2010-

|
so aku nak cite plan baik arinih , ari nih hari jadi dayard. antara kawan satu kepala pusing jugak. haha

so apek nye arijadi die kene tepung double round! haha kesian kau doh.
so sape sape  yg takdapat menyaksikan beliau kene tepung , click link nih



dari kiri ikki , apmal , yat(bufday boy) aku , yg mencangkung ipin.

aku ngan amal ayat punye baik  cakap ,

 " petang kat padang ade belajar pedagangan. 

so kau kene datang , join belajar. "

so belia kene lah tepung agak agak dalam 6 kilo bak kata beliau. haha

semoga kau berjaya dalam bidang yang kau ceburi yat. 
jangan hampakan keluarga.

HAHA.

kesian beliau. 

so kesimpulan nya. 

entah . pegi mampus

chow dulu. salam

macam bahaaabii!

|
belajar tinggi lagak macam orang tak berpelajaran

dah tua  sepatut nya memimpin tapi lebih kepada merobohkan aku.

umur dewasa tapi tak matang.

aku berkata kata sikit semuanya salah , habeh? nak suruh aku gune bahasa isyarat ?

tumbuk perut kau sampai kau faham?

susah lah kalau wujud orang macam nih.
memang mengecewakan aku betul.

okay sekian

SIXTH DAY SPM!

|
paper SCIENCE  1 & 2 arinih  

alhamdulilah , bende yang aku baca ,  bende yang aku teman masa tidur , mase berak. masa lapang. bende yang aku baca banyak kuar .

sekali lagi , Alhamdulilah.

paper 1  aku taret banyak betul lah .

paper soalan no 12 tuh memang confirm ragut banyak markah , sebab soalan yang di tanya agak senang.

so peperiksaan berjalan lancar.

aku siap kertas 2 hanya dalam masa 1jam setengah , berbaki lagi masa satu jam.
so aku nak rehat kan minda tak boleh ,  aku tenung lah jam.

jam tenung aku.

aku tenung jam.

mase tenung jam tuh memang aku  tengah pikir masa depan 

so merenung jam sambil memikirkan mase depan.

bayang kan aku failed science, memang gelap masa depan.

harap harap di jauhkan lah. amin

okay chow. salam

** ade masalah kecik sedang berlaku kat aku , so aku harap bende nih selesai

FIFTH DAY SPM-

|
Assalamualaikkum dan salam sejahtera.

Arinih aku exam paper Pendidikan Agama Islam . 1 & 2
alhamduliah senang , banyak gak yang aku bace masuk , tapi actually agama islam nih , paper die nih tanye/ soal bende yang memang kita dah tahu. misal nya perkahwinan , korban , sirah nabi. tapi lebih mendalam lagi lah.

so ,kalau  ade soalan yang macam trick sikit , aku  letak ah jawapan yang munasabah dan sesuai. so agama antara sucject aku target A. . . 

insyaAllah.

so nak aku pendek kan ape yang berlaku hari nih ,ialah

hari ni hari jadi kawan aku , apek A.K.A zulhilmi lee

Zulhilmi Lee
*gamba FB , haha

haha  selamat hari jadi kawan , semoga berjaya dalam kehidupan.
jadi orang yang berguna.. jangan hampakan harapan mak bapak.


arinih beliau sudah kene tepung di padang permainan. macam cekodok dah rupa beliau. haha

okay , alang alang . aku nak ucapkan  semoga berjaya juga kepada rakan rakan aku yang amik paper ADDMATH esok

pikir logic je. haha , gurau gurau.. . . 

buat yang terbaik , aku percaya korang boleh buat yang terbaik


okay chow , salam.


** cuti sementara tunggu paper Perdagangan. 

FOURTH DAY SPM!

|
Arinih paper MATHEMATICS 1 & 2

okay tarik nafas . . .

MACAM BAHABIII 

susah eyh, haha.
memang dah aku sematkan dalam jantung aku nih aku kurang senang dengan math nih. haha

okay ,overall paper satu takde hal , objective , ape ade hal?

lorek2 , hitam kan je jawapan. haha.

okay paper 2 pun takde hal , semua ku jawab. cume satu soalan je aku tinggal sebab aku memang tak tau , pasal earth as a sphere lebih kurang camtuh ah.

bukan saja saja tinggal tapi soalan pilihan  , lebih baik aku jawab pasal graph lagi senang , 
lukis graph dah dapat markah. cool~ haha

so , math dah settle tinggal science dan beberape killer subject lagi.

yang lain dah tak risau sangat dah , suma dah lepas.
so aku dah buat yang terbaik untuk math berserah sahaja sekarang , tapi harap harap lah kredit dapat aku masuk U ke sambung belajar lagi.

dapat tackle awek. HAHA.



haaa , satu lagi. akhir akhir nih traffic blog menunjukkan peningkatan . 

sape lah yang baca blog aku yang hodoh nih? haha

biarkan.

okay , chow.salam


SECOND & THIRD DAY SPM!

|
ENGLISH PAPER!

1 & 2

is going vey well ,  and running smoothly!
the summary , the novel and the essay  is easy to answer.
like eat the nuts. HAHA

agak kejang lidah aku cakap inggeris nih. haha

okay , ape aku nak cakap , BI memang berjalan lancar. 
setimpal dengan usaha aku study . . . 

LAST MINUTE.

haha.

paper TASAWWUR di petang nye pun agak senang.
senyum abang menjawab!. . . 

balik rumah dalam pukul 3 setengah petang

jumpa bantal dan tidor

okay second day spm  memang  hari aku menjawab exam dengan baik.tanpa masalah

__________________________________________________________________

THIRD/ 3  DAY SPM 

hari ketiga spm , tiga kertas perlu di jawab .

agaj berdebar hari nih. SEJARAH 1, SEJARAH 2   dan TASAWWUR 2

first paper pagi , SEJARAH  kertas 1 , agak senang sebab objektif  , bole tembak main suka nak. haha
tapi takde lah aku tembak , aku jawab dengan penuh logik , sebab aku dah bace SIKIT sejarah nih. 

mase di peruntukkan sejam , tapi aku setengah jam dah siap.
main lorek lorek kertas jawapan. tinggal lagi 15 minit.

lukis lukis jap. MASA TAMAT . keluar

pegi kantin . Dengan rakan seperjuangan.

MAKAN .sekadar mengalas perut

pukul 10 pagi start  exam balik

SEJARAH kertas 2 , 

agak terkejut , bende yang di ramal , bende yang di spot spot kepale hotspot die , tak kuar , lain yang keluar . HAHA.

puas bace sampai nak terguling  pasal tamadun tamadun , gerakan islah , dan lain lain lagi yang di bace tak masuk pulak.

ramai kecewa bhai ,  semua tuh boleh di lahat dari riak muka mereka menjawab soalan.
aku pun macam tuh.

tapi takpa , yang dah lepas , kita biarkan.

" ambil yang keruh , buang yang jernih "
AHAHA.

okay , aku buat lawak LAGI.


seterusnya , paper TASAWWUR 2 .

semua berkobar kobar nak jawab , kertas satu  agak senang , begitu lah anggapa kami pada kertas 2.

TAPI. . . 

nampak nya sangkaan kami meleset belaka.

soalan nya agak mencabar , dan berbelit belit seperti bahasa tamil , walau pun itu kertas tasawwur islam.
ade senyum jawab , ade yang . . . . errrrk! entah lah ekspresi muke diorang tak dapat aku gambarkan. 



dah lah mase jawab tuh , hujan turun renyai renyai renyai renyai! 



*  pergghh! tingkap ade cermin seyh , kat rinching tingkap ade , bingkai ade , cermin je takde haha

seronok je aku tengok burun burung tuh mandi hujan kat bumbung bangunan sekolah . . 

Khayal sekejap.

suasana sejuk nih membuatkan aku. .. . . . errr!


. . . .membuatkan perasaan aku terbuai dan rasa nak tidur , kertas tak habis jawab lagi.
aku pujuk hati aku ,  selesaikan yang penting dahulu
lepas dah dalam sejam setengah jawab soalan.
aku pun siap. ade baki mase sejam lagi.

MASA yang berfaedah ini aku guna untuk merehatkan minda aku

TIDUR buruk sangat bunyi nya. ahaaha

dalam pukul 4 baru sedar , ade baki lagi 30 minit.
aku tersedar pun sebab bunyi loceng yang agak kuat kat tingkat satu sekolah menengah bandar rinching nih.
terkejut aku. haha


dalam aku rehat kan mata tuh , bantai aku mimpi lagu korea pulak, tah ape pahal.

mungkin sebab , baru baru nih aku bace krisis korea selatan dengan korea utara kot. diorang tengah bergolak sekarang nih.

boleh jadi? tah lah. okay.....

. . . ..bagi aku , tasawwur insyaAllah boleh score A.

tapi sejarah. 

taktau aku, tawakal je lah

aku dah buat sehabis baik yang aku boleh.


Okay itu je aku nak cite. badan pun agak letih , tidur lambat , bangun awal. makan banyak.bersukan lak petang.

" memang gaya hidup sihat betul "


okay , Salam , Chow.

** dua tiga hari nih boleh lah gua rest sekaligus membuat latihan math yang aku agak malu dalam menjawabnya.













FIRST DAY SPM!

|
aku set jam pukul 4.30 pagi bhai.

jam berdering aku tutup .

TIDUR balik

6 pagi mak aku kejut bangun . amacam best tak?

HAHAHA!

okay , aku bangun pukul 6 tuh , aku online dulu! taik mate melekat kat mate 

pape pon aku mesti online dulu .

okay , baru aku nak  online . aku tutup. line sucks!

HAHA!

seronok bhai.


aku sempat update status je , pastu error .

okay , BM paper  agak senang , insyaAllah A+ 

AMINN!

tak nak lah confident sangat. nanti jadi lain. 

okay lah , nak study BI dengan TASAWWUR.

search kat internet TASAWWUR kuar physics bhai , google dah biol. haha

okay -okay , aku pegi sekarang . salam . chow

**ari nih nafsu makan aku lain macam lah , stress kot. HAHA


MAINAN TIDUR

|
Tidur petang tak bagus bhai.

aku tidur tadi sampai termimipi dahsyat , aku mimpi lalat kejar aku , lalat nak makan aku
lalat tuh dah lah besar kucing. masyaAllah. cuak aku kene kejar dengan lalat .

oleh itu jangan tidur waktu petang ye. lagi pun tak baik untuk otak.
nabi pun tak galakkan umat nya tidur di waktu petang.

aku pun nak SPM dah , so got to go , study,


okay chow , salam 

**baru download lagu hujan - inspektor remos. macam cool jer! haha
|
The most unfair thing about life is the way it ends. I mean, life is tough. It takes up a lot of your time. And then you die. What's that? A bonus? 
I think the life-cycle is all backwards. You should die first and get it all over with. Then you live in an old age home. You get kicked out when you're too young. You get a gold watch. You go to work. You work forty years until you're young enough to enjoy your retirement. You do drugs, alcohol and party. 
You get ready for high school. You go to grade school and become a kid. 

You play. 

You have no responsibilities. You become a little baby & go back into the womb. 
You spend your last nine months floating... Then, you finish off as an orgasm. I like it.
- Andy Rooney