SURAT UNTUK AWEK

|
saya suka tengok jari awek saya...
cantiiiiikkkk...
betul ni, sungguh!
sampai takut nak pegang...bukan takut patah
takut nanti jari kitorang xbleh tolong each other
di satu hari yang gila forever
depan yang Maha Esa

saya suka tengok rambut awek saya....
cantiiiiikkkk...
betul ni, sungguh!
sebab tu saya belikan tudung...
bukan sebab jeles orang tengok jugak
tapi sebab saya nak tengok rambut iklan pantene dia
sampai bila-bila...
bukan yang terbakar dek api neraka
di suatu hari yang giler forever

saya suka tengok body awek saya
cantiiiiikkkk...
betul ni, sungguh!
sebab tu saya belikan telekung
supaya masa dating dengan kekasih dia yang utama
dia lagi cantik dan berseri menghadapNya
saya pun tumpang dapat pahala
pergh! syoknya

saya sedih tengok awek saya
tak tido, tak makan, rindu kat saya
saya pon macam tu juga
ada prob yang sama
dia tanya apa ubatnya?
saya pon bagi dia Al-Quran untuk penenang jiwa
semoga dia lebih cintakanNya dari saya

saya sedih tengok awek saya
selalu pesan macam-macam kat saya
makan, minum, drive elok2
tapi bila tengok movie sama2
burn asar maghrib gitu aje
dia tak kate ape2
berdosanya saya....

kesimpulannya saya memang sayang dia
nak jumpa dia gile forever
yang forever punye forever
di dunia dan akhirat terutamanya
janji nak share heaven same2...

semoga kami saling mengingati
dosa sendiri pon infiniti
nak tanggung dosa dia pulak lepas ni
semoga kami menginsafi diri
Ya Allah ampunkanlah kami...






*aku tak bagus sangat pun , hari hari buat dosa

ROKOK!

|
cite pasal rokok tringat cerita kawan aku dulu , walaupun umo agak tua sikit dari aku , tapi aku tak kesah kean dengan beliau , sebab kawab denagan orang yg lagi tua dari kite nih lagi banyak ilnu , nanti kite dapat ilnu die boleh menunjuk nunjuk dengan kawan kawan , haha! , asal nye dorang bergadoh pasal sape boleh buat asap bentuk "O" paling banyak sampai lah kawan aku merangkap brader , terbukak kisah idup dier pasal rokok! haha

cite eh berbunyi  cenggini!....

" korang nak tau tak ,saat yang  paling tak best kalau tu rokok last ko, pastu ko on the way nak berak. terkejut punya pasal, rokok tu terjatuh kat tandas yang basah."

 yang aku lak macam?? apehal brader nih cite pasal berak? haha  FFFFFFFFUUUUUUUUUck!!!!!!!!!!!!!!

lepas tuh sambung lagi cite ....



" gua kan terpaksa tangguh berak, cari transport (pinjam motor member), keluar pg taman universiti. "

" elok pulak time tu tengah hujan. beli rokok sekotak, Patah balik utm. dalam keadaan menggigil ,"
sejuk gila babi " kata nya ...




"  aku pun  bukak ah kotak rokok, pergi isap sambil berak.tapi malang cilaka , taik aku  dah keras, jubor jadi sakit. hujan punya pasal, esok demam."



"ponteng kuliah aku , asaimen tak anta , tapi demam jadi excuse" haha , gelak brader itu keriangan! "


"fuck. aku teringat kisah hidup aku" brader tuh masih lagi tergelak ....haha



Then aku ingat dah abeh ah cite brader nih , ingat nak gerak ah pulang , keluarga ku tersayang  menanti  di rumah , tapi beliau soh aku tunggu....


"hak elah , bukan ade bini kat umah , relax dulu ,....ade lagi cite" brader tuh berkata



aku pun mcm... "hmmmm! ye tak ye gak ..aku isteri pon takde , awek lagi ah takde! haha...."


lepak  punye lepak punye lepak....brader bukak lagi cite lagi ,haha! ini aku tak tau pasal aper.....dengar aje lah kan...


"gua nak cite mase zaman gua lepak lepak kat depan komplek daya bumi dulu , pergghhh! zaman gila gila remaje beb! , "

aku pon dalam ati ," ehh orang tua nih , aku sepak kang , tapi dalam ati jelah ckp depan depan kene lempang lak nanti"

brader yg tak tau aku tengah kutuk die dalam ati pun teruskan mencerite kan pengalaman hidup dier


"syial..penah terjadi kat aku..sbb tengah ushar awek cun bergetah-getah......badan tiptop , memang gadis pujaan ramai ah ,"


hak elah brader nih ......




"silap nyalakan puntung  sampai berair biji mata......awek tuh bantai gelak..malu doh dia orang gelak ramai ramai....."




"tapi sekarang aku yang gelak sampai guling guling sbb dia dah jadi wife aku..heheh sebab rokok sebatang jerkan.."




walaweyh , tak sia sia mase aku yang berkualiti dengar cite kau bro , yang kali kita hangout ,kau cerita lagi eh pengalaman hidup kau tuh..hehe!




*spm da nak dekat , aku ade mase lagi on9 , memang hebat aku nih


"tanya sama itu hud hud"

|
Tujuh puluh tiga pintu
Tujuh puluh tiga jalan
Yang sampai hanya satu jalan

Beribu-ribu Margasatua
Mencari raja si Muraq
Yang sampai hanya tiga puluh

Ooh... Sang Algojo
Ooh... nanti dulu

Lihat dunia dari mata burung
Atau dari dalam tempurung
Yang mana satu engkau pilih
Dalam kalut ada peraturan
Peraturan mencipta kekalutan
Di mana pula kau berdiri
Di sini

Ooh... Sang Algojo
Ooh... nanti dulu

Berikan ku kesempatan akhir ini
Untuk menyatakan kalimah sebenarnya
Berikan aku kesempatan akhir ini
Lai lai la lai la lai

"Tanya sama itu hud-hud
Lang mensilang
Kui mengsikui
Kerna dia yang terbangkan ku ke mari"
 lagu ih penuk makna mendalam tentang agama , tak caye bace kat sini http://musafircyber.blogspot.com/2010/01/di-sebalik-lagu-tanya-sama-itu-hud-hud.html

aku

|
Dulu...

Rasanya jiwa ini lebih tenteram.

Sekarang...

Segala perilaku tak bertepatan.

Penat.

Ya

Itu suatu jawapan pasti.

Hati sudah penat,

Jiwa semakin lelah.

Hilang segala keikhlasan.

Hati sentiasa mahu berprasangka.

Semuanya berunsur negatif.

Tak, ini bukan aku.

Kemana aku yang dahulu?


tak semua pun tahu
Sila kembalikan segera.


yaa ! kembalikan semula dengan segera

rangkaian so-sial!

|
I like life. I like the internet.(mestilah kan) But I hate social networking (mule mule suke , then ..hmm ..tak tau lah , sekarang dah berbelah bagi) because it's too much of both in the same place. kadang kadang ade pondan kacau aku , babi tol! It's overwhelming. aku layan baik baik , You take it too seriously pondan. Social networking is what computer people have been doing for years, but instead of random folks around the world, it's with people you already know and interact with in real life. Twitter is just an IRC channel for your friends. Facebook, Twitter, whatever.Myspace hmm ...lagi lah , ketinggalan zaman nak mampos ,sekarang dok kutok bende tuh , dulu korang yg macam batak tehangguk hangguk dok add orang sana dok add orang sini! WTF?? alasan ," zaman dah berubah dunia dah maju". We've been having fun with this technology since the 90s.dulu yang kaya kaya jer main bende internet nih , Now you've all acquired these toys and made them accessories to your life, rather than an escape. You've hijacked our culture. And I don't blame you (juga bukan salah ibu mengandong , so salah siapa? haaa, itu kite patot siasat ...) . Computers are fucking sweet  tak caye?? rate rate org yg online boleh sambil makan gula , nasik lemak , dan mandi . I know this, and I've been telling you this years. Remember the socially stupid guys in the computer lab at lunch? This is what we were doing. Many many years before you. And now you act like you found it. Where is the apology? Where is MY apology?  Is that irony? I don't know. But it's something. And I deserve to be blown at least 18 times as a result of my culture's tenacious adherence, despite all the bullying and ridicule, to continue doing what we believed to be fucking awesome. So every time you log onto your shitty-ass whatever-is-trendy social networking exact-replica-of-all-the-others account,(jangan jadi kan diri anda bergantung kepada this fucking thing) just keep in mind how much of a douchebag you were then and barangkali sekarang pun sama.haha Thank you.salam! chow!

busy!

|
Currently busy gila nak mampos!
trial coming!

gamba2 raya ,nanti2 aku masokkan , haha!

chow~ salam

susah betul lah

|
brader,

kalau bawak kereta nissan.


kerete berjename antarabangsa


dah confirm laju lagi dari kereta malaysia

ada tempek sticker nissan tulisan jepun kat spoiler.

ada meter turbo kat dashboard.


sit dalam sume leather

tapi bawak 60km/j dok lane kanan,

tak guna jugak brader.




ptuihhh!

MENTOS

|
Ada Mentos atas meja, perisa/perasa Rainbow (yang bermakna campuran buah-buahan mungkin). Aku ambil sebiji dan masukkan dalam mulut dan terus kunyah macam biasa, sambil baring atas tilam yang tak berapa nak empuk tu. Namun apa yang luar biasa aku rasa Mentos tu sangat sedap, tak rasa macam yang aku pernah makan/kunyah sebelum ni, serius punya sedap ni, bukan main-main. Walaupun tak lah sesedap Nasi Goreng kampung dengan telur goreng ,sambal belacan ,dan sup kosong(aku kan org bujang) ataupun roti telur kedai mamak kat umaar farooqh  kan, tapi sedap lah, aku suka. Aku menikmati kesedapan Mentos perisa/perasa Rainbow tu seketika sampai habis larut sambil terus baring. Alangkah sedapnya Mentos rupanya.haha ,last aku berperassan macam nih mase zaman sekolah rendah.


Dari situ aku dapat satu fikiran baru, atau mungkin teori kalau boleh dianggap begitu. Mentos yang hanya orang makan untuk buat kunyah-kunyahan (terutamanya masa tengah buat kerja lain) tanpa sikit pun memikirkan pasal rasanya rupa-rupanya ada rasa sedapnya, tapi orang tak pernah perasan sebab orang makan Mentos bukan untuk merasa sedapnya, hanya sekadar sebagai bahan kunyahan atau penyegar nafas bagi menghilangkan bau kurang senang sebab nanti nak pikat awek.haha

Tapi masa aku makan tadi aku rasa sedapnya, walaupun tak lah sesedap cendol yang kat semenyih tuh ataupun Nasi Lemak Ayam restoren MZ  kan. Lantas, otak aku ligat berfikir:

Aku kepenatan, mencari tilam untuk 
landing sekejap, ternampak Mentos atas meja, ambil sebiji masuk mulut dulu, dan baru lah baring sambil menikmati ke-empuk-kan tilam yang tak berapa nak empuk tu dengan Mentos sedang melarut dalam mulut.

Aku berfikir, kenapa selama ni aku makan Mentos tak rasa pun sedap macam ni? Dan aku terus mencapai satu kesimpulan singkat; bila kita merasai/menikmati/menghayati sesuatu tanpa memikir/buat benda lain, walaupun dengan tak bersungguh-sungguh, kita akan sedar kenikmatan/keindahan/kelebihan sesuatu itu.

Semudah Mentos, aku rasa kesedapannya ketika baring berehat dan kunyah Mentos. Tak ada apa dalam otak aku ketika tu, hanya tilam yang tak berapa nak empuk tu, dan Mentos.

Alangkah indahnya kalau kita dapat merasai/menikmati semua yang ada dalam dunia ni macam tu. Kita boleh rasa semua kenikmatan benda dalam dunia ni walaupun kita tak pernah terfikir benda tu boleh mendatangkan sesuatu yang nikmat. Pelik kan aku tulis? Sebab aku mula merasai kembali kenikmatan menulis/menaip/mengarang, sebab otak aku sekarang hanya tertumpu pada penulisan ni. Menulis lebih nikmat dari Mentos rupanya.haha.

Terima kasih Mentos perisa/perasa 
Rainbow yang mendetikkan hati aku untuk kembali menulis kat sini setelah sekian lama.huhu. Walaupun mungkin rasa sedap tu datang sebab aku tengah kelaparan tapi tak ada duit nak makan yang sedap-sedap macam Nasi Goreng Saloma  ataupun Nasi Lemak Ayam Murni. kat restoren Cemara.

Cuma aku harap, satu masa nanti aku dapat menghayati keindahan seorang wanita bila fikiran aku tertumpu pada dia sorang saja.hahaha


saat takbir berkumandang

|


saat takbir berkumandang
hati ku sejuk bersulam sayu
semua kelakuan ibarat kaku
hatiku memuji kebesaran mu


saat takbir berkumandang
hati ku memikirkan kesalahan
ingin sekali memohon kemaafan insan
semoga hari indah berkekalan


saat takbir berkumandang
ku teringat kampung tercinta
benak penuh  kenangan  meruntun  jiwa
harapan dapat lalui nya semula


saat takbir berkumandang 
aku bertafakur di kesyahduan
menggalas aman dan iman
ikhtiar sabar menanti taman idaman



YUNA - GADIS SEMASA

|























Oh begini rasanya cinta
Bila diagung-agungkan kuasanya
Dan aku begitu naif untuk dirimu
Kerna usia

Oh sekarang bukannya masa
Untuk kau ungkit lagi salah siapa
Dan engkau terlalu ego untuk diriku
Kau memang begitu

Bukalah mata oh
Yang selama ini kau pejamkan
Dan lihatlah diriku

Buanglah buanglah
Buang curiga yang telah lama kau simpan
Yang mungkin memudaratkan mu

Aku memang begitu
Tetap seperti dahulu
Terlalu jujur untuk duniamu

Kau mahukan gadis semasa
Yang bisa memberikan kau segalanya
Dan engkau tak mampu melihat
Apa yang ada di depanmu

Kau mahukan perubahan dunia
Tetapi pada aku kau sama saja
Dan engkau terlalu ego untuk diriku
Kau memang begitu

Aku memang begitu
Tetap seperti dahulu
Terlalu menyayangi dirimu

Oh aku memang begitu
Tetap seperti dahulu
Terlalu menyayangi diri
Terlalu menyayangi diri
Terlalu menyayangi dirimu

pagi raya!

|
Sekarang pagi raya , mak dan ayah aku da pegi balik kampung aku masih lagi kat depan pc menaip post nih!
berteman kan lagu di channel MTV , berteman kan  rasa bosan! , berteman kan rasa sedih , bertemankan rase sayu ......tetapi tidak mengapa ,mungkin ini baru permulaan kepada pengakhiran yang baik!
semua nya bergembira di pagi raya ,kau buat ape Din? depan tv jer! ,sume pergi bersalam salaman dengan pakcik dan makcik mereka , kau buat ape Din? lepak depan pc jer! ape kau nak jadi Din? jadi orang lah bodoh! tak kan jadi  beruang pulak. apa lah tanya soalan yang da tau jawapan nye , nak bertanye keadaan aku ke nak memperli  keadaan aku! ajak lah aku nih pegi beraye sekali ngan family kau! aku akan berkelakuan baik punya lah , trust me! HAHAHA






tapi aku pelik ah taun nih , selalu kalau pagi rayer mesti gastrik , takpun selsema ,takpun demam , takpun  batuk , dan bermacam macam lagi penyakit lah  yang menyerang secara tiba tiba di pagi atau di malam raya , tapi taun nih takde! hairan??!! tapi bagus lah , maybe sebab raye taun nih aku se 'excited' taun taun sebelum nih.HAHA!


ABAIKAN!




apa yang  kau merepek di pagi hari ini DIN??? ahhh ! peduli apa ini blog aku ,bukau kau yang punya!
lagi pun ape lagi aku nak buat , ketupat aku da melantak tadi , dah kenyang nak mampos nih! HAHAHA
mak aku da masak ketupat segera ,takde anyam anyam ....buang mase anyam ketupat! elok lagi anyam tikar , bole pakai , anyam ketupat ape dapat?? da rebus ketupat , di potong , di buang gak balutan nye tuh! haha
so baik tak yah anyam ketupat ,buang masa je , sekali sekala nak buat boleh , sebab nak di buat pengalaman hidup kan ,selalu sangat tak boleh! berdosa! HAHAA~ kalau sape  tanye siapa yang cakap berdosa??? cakap aku yang cakap! HAHA,




ehhh , best lak aku dengar lahu orang putih nih! Mendayu dayu! macam lagu raya , kadang kadang lagu English nih , lagi bagus dari lagu melayu merapu sekarang  , tajok pelik pelik , ingat cool ah , CEIITTTT!
macam taik , sebenarnye dorang buat ala kadar je , janji ade lagu! setahun sampai dua belas tiga belas album , bajet nak pecah kan rekod dunia sharifah aini lah , die boleh ah buat album banyak , bape lame lak die berkecimpung dalam seni suara nih ,  album penyanyi baru nih kalau buat recording cost beratus ratus ribu! mengalah kan producer nak buat filem ,shooting music video sampai los angeles , indonesia , tapi lagu ....???hahaha!

  lu ada mate lu tengok ,lu ade telinge lu dengar , lu ade otak lu pikir ah sendiri!!!!








dah lah  dari pagi raya punya hal  sampai lagu , artis , suma aku  aku merepek !
bye bye , nanti update lagi..salam


Lady Gaga, Video Klip dan Illuminati

|
video untuk lagu Alejandro iaitu lagu baru Lady Gaga dah release. Banyak kontroversi tentang video ni. Video yang mencapai lebih dari 20 juta viewer kali ni lebih berani dan mengandungi banyak simbolik.

Rasanya ramai jugak yang dah tahu cik Gaga adalah salah satu artis dibawah naungan illuminati. Bagi mereka yang tak tahu apa itu illuminati boleh lah ke web ni http://mistisfiles.blogspot.com/ and tengok dekat belah kanan cari Jentera Fitnah Al-Masih Ad-Dajjal ..Ada complete explanation tentang Illuminati and Freemason juga

Lepas dah faham boleh teruskan baca apa yang nak saya explain lepas ni ..

Dalam video terbaru dia .Ada sesuatu yang cuba disampaikan .Ada jalan cerita yang tersembunyi disebalik lagu yang dinyanyikan .Kalau hanya dengar lagu ,mungkin tak banyak yang kita boleh tahu .Kita akan mula analisa dari permulaan video lagu Alejandro – Lady Gaga hingga habis. Ini adalah jalan cerita berdasarkan video. Jangan hanya baca buka mata tapi baca buka minda.








Video dimulakan dengan laki-laki membuat beberapa formasi danbeberapa dari mereka kepala mereka ditutup dengan sarung, mungkinmengisyaratkan bahawa itu adalah orang-orang tahanan dari beberapa macam. Salahsatu laki-laki adalah dalam bentuk piramid sementara yang lain memeganghexagram sebagai tahanan berbaris.

"I know that we are young.And I know you may love me. But I just can't be with you like this anymore,Alejandro."











Selepas tu diteruskan dengan proses pemakaman .Perarakan membawa keranda yang kita dapat nampak Cik Gaga kat depan tu mengenakan jubah hitam danmembawa Sacred Heart (Hati Kudus) .Sacred Heart ni adalah pendarahan hati Tuhan untuk umat manusia (dalam kepercayaan kristian). Kenapa kata Sacred Heart? Tengok gambar bawah.. Hati yang Lady Gaga pegang tu ada bukan hatibiasa biasatapi ada paku dan dawai yang di lilit-lilit (simbolik) yang samamacam Sacred Heart of Jesus (merujuk kepada hati Jesus).. Google untuk baca lebih lagi ..






But I just can't be with you like this anymore, Alejandro. Siapa Alejandro? Seorang lelaki yang dia tak boleh bersama ke? And then dia curang dengan Roberto dan Fernando? (berdasarkan lirik). Jawapan nya tak ..Alejandro bukan seorang lelaki. Kalau dengar lagu tanpa tengok video mungkin takkan faham . Gambaran video ni mengatakan bahawa Alejandro mungkin membawa maksud sesuatu yang lebih dalam.. Jadi kalau bukan manusia. Apa dan siapa Alejandro?




Kemudian Gaga ni dipaparkan dalam kedudukan berkuasa, memakai mahkota hitam sambil melihat tahanan melakukan persembahan untuknya. Gaga kemudian mengalihkan satu goggle. Sekaligus mempamerkan simbol illuminati - TheAll-Seeing Eye (bukan sekali tapi banyak kali) untuk mendedahkan sifatsejati dari kekuatannya.





Selepas itu ada sebuah adegan simbolik lagi, seorang tentera dipaparkan dipasang ke string, seperti boneka. Yang jelas menunjukkan yang ada seseorang 'control' dia. Atau senang kita guna istilah dia adalah 'mind-control slave' .Dia tidak boleh mengawal pergerakan sendiri.. Dan memegang senjata di kemaluannya. Wajah dia nampak kosong, nampak bingung betul-betul seperti seorang hamba yang di-control segala pergerakannya - oleh Gaga si illuminatist tak guna.


Dalam adegan selanjutnya, Gaga sedang berbaring, memakai red latex suit yang untuk biarawati tu (Kristian) dan memegang tasbih .Okay jadi boleh nampak kan ..Waktu scene ni gaga pandang ke langit dan menyanyi part :"Stop,please, just let me go, Alejandro" .Sebaik saja diasebut "Alejandro" Gaga mengangkat dua tangannya kelangit. Jadi dalam ni kita boleh nampak dengan jelas nampak yang Alejandro merujuk kepada tuhan bukan manusia.

"She hides true loveEn su bolsillo. She's got a halo 'round her finger, Around you."
Maksud lirik ni pulak .A halo' bermaksud ia dianggap "suci"(holy). Around her finger(cincin kawin) merupakan penyatuan Gaga dengan tuhan melalui agama, tapi dia sekarang malu dengan pernikahan ini kerana suaminya telah mati. Jadi dia menyembunyikan cincin itu di bolsillo nya, bolsillo dalam Sepanyol yang bermaksud poket dan mula menyalahkan tuhan..

Selepas sahaja lirik tu... Konsep penolakkan (rejection) ditujukan kepada Tuhan bermula.. Kerana Tuhan nampaknya tidak memenuhi keperluan rohani Gaga. Dia kemudian memutuskan untuk mencari ketuhanan diri. Dengan memeluk satu spirituality yang baru. Dalam video ni lebih menunjukkan yang Gaga telah bertukar dari biarawati menjadi paderi Luciferian(Syaitan). Kenapa kata jadi paderi Syaitan?

(Mata Satu yang kita tahu simbolik kepada Illuminati)

Saya kata paderi syaitan sebab tengok jelah jubah Gaga di atas.. Ada banyak sangat simbol salib terbalik .Ni menunjukkan bahasa simbol yang membawa maksud yang jelas .Kita tahu salib adalah simbol keimanan bagiagama Kristian kerana mewakili pengorbanan Jesus & kebangkitan. Dalam Kristian, salib terbalik dikenali sebagai "Cross Of St.Peter", untukmenghormati Simon Peter yang diminta untuk disalibkan terbalik kerana dia merasa tidak sesuai untuk dihukum mati dalam hal yang sama seperti Kristian lain. Tapi dalam kalangan bukan-Kristian, salib terbalik merupakan simbol penyelewengan dan sesuatu yang membawa kuasa negatif kerana simbol terbalik selalu ditemui dalam ilmu hitam dan Satanisme iaitu pemujaan syaitan..

Salib terbalik dan pentagram terbalik adalah simbol yang selalu digunakan untuk berhubung dengan syaitan .Untuk memuja dan menyeru syaitan ..



" In symbolism, an inverted figure always signifies a perverted power (...) Black magic is not a fundamental art; it is the misuse of an art. Therefore it has no symbols of its own. It merely takes the emblematic figures of whitemagic, and by inverting and reversing them signifies that it is left-handed." - Manly P. Hall






Waktu ni lirik ni yang dinyanyikan menunjukkan gaga tidak mahu diganggu oleh tuhan.Dont bother me, Dont bother me,Alejandro (merujuk kepada tuhan)
Don't call my name , Don't callmy name, Bye Fernando ..I'm not you're babe , I'm not you're babe, Alejandro (tuhan)Salib terbalik (simbol syaitan) ditempatkan pada kedua bahu gaga, menjadi simbol tiang. Dilapiskan dan digabungkan dengan simbol terbalik di alat kelaminnya. Diangkat oleh sekumpulan lelaki dalam satu bulatan .Mengangkat seperti mengagungkan Gaga,menyambut kedatangan Gaga ke dalam kumpulan mereka.







Sebaik sahaja lepas tu menunjukkan Gaga memasukkan tasbih kedalam mulutnya . Tasbih adalah serangkaian manik-manik yang digunakandalam tradisi Katolik untuk berdoa dan meditasi. Dalam Islam sendiri ada tasbih.. Jadi dengan menelan tasbih, Gaga menggabungkan dalam dirinya simbol ketaatan dalam agama dan juga bermaksud cara Gaga untuk mendapatkan Ketuhanan dengan cara sendiri. Dia ingin mencapai keilahian dengan satu cara sendiri. Itu adalah prinsip aktif Lucifer .Jelas menunjukkan yang Gaga bukan menyembah tuhan tetapi Lucifer..



I'm not your babe I'm not your babe, Fernando. Waktumenyebut perkataan Fernando, Gaga membuat simbol tangan macam tu(yang jelas merujuk kepada Jesus) .Itu adalah tanda berkat bagi ajaranKristian, Katolik kepada mereka yang dianggap Suci. Jangan lah ingat Gaga tubuat simbol tu suka-suka .Sebab semua simbol membawa makna yang tersendiri.Kita yang kena solve apa makna dia..


Dapat tengok kan kat belakang Gaga ada salib ..Gagadah menghina kristian cukup banyak dalam video dia .Gaga menyanyisambil memandang keatas dan kemudian dia mengulang-ulang lirik :
" Don't call my name,Don't call me Name Bye Fernando (Jesus) "




Dan di akhir video ...Ditunjukkan Gaga dilampirkan bersama strings ..Pada mulanya Gaga control lelaki tu dan akhir video ditunjukkan Gaga pula di-control ..Oleh siapa ? Fikir-fikirkan lah siapa yang control cik Gaga ni .Siapa dalang disebalik semua ni ?Siapa ketua ?Anda mampu cari jawapan nya kan? Insya-Allah pasti ..

Sebagaimana disebutkan di atas, video Alejandro sangat kompleks dan simbolik, dan sesuai untuk multitafsir. Boleh jadi macam-macam.. bergantung pada pengetahuan si pemerhati dan sudut pandangan masing-masing. Namun demikian, rasanya bahagian-bahagian video Alejandro dalam ni jelas and tak perlu banyak teka teki macam video Telephone dan Bad Romancae. Jadi apa yang gaga nak cuba sampaikan dari video nya? Dalam ni gaga menolak iman Kristian oleh mengotori simbol dan menunjukkan yang ada satu kuasa spirituallain. Hmm lepas ni apa ? Menghina Al-Quran dan Islam? Nauzubillah jauh-jauhkan la ya Allah ...



Cik Gaga ni membawa bersamanya semua agenda illuminati dan tak tahu la macam mana ramai yang boleh terpukau dengan dia . Namun saya yakin dah ada banyak peminat dia yang mula ragu-ragudengan diri Gaga ,tindakan nya dalam setiap video. tapi masih tidak boleh berhenti mendengarkannya. Ingin saya katakan kat sini ,berhentilah mendengar lagu Gaga.Tidak mustahil nanti dia akan cuba menyelitkan lirik yang akan menyebut La-la-la Allah .(Tiada Allah) .Dan kita sebagai manusia sentiasa lalai.Tanpa iman mungkin kita akan menyanyikan lirik tersebut (dengan alasan iahanya lagu) dan pada saat itu ,apa akan jadi ? Ya Allah ,lindungi lah kami dari tipu daya syaitan dan sekutu nya.. Amin ya rabbalalamin. Sumber asal: vigilant citizen :)

Sesungguhnya pendengaran, penglihatan dan hati, semuanya itu akan diminta pertanggungan jawabnya"(Al-Isra' 17:36)

------------------------------------------------------------------------------------
 Tak perlu minta izin, silakan pd yg nak share, ini pun diterima dr seorg rakan dan sy pasti dia pun menerima dr rakan yg lain..

Credit kepada penulis asal yg sy tak dapat pastikan siapa, moga kita beroleh manfaat..




P/S  bace kat link nih kalau tak tau ape illuminati , freemason dan yang anda paham! 

                           http://www.dinar-emas.com/vatican.html