alangkah indahnya

|

I was born in the wrong era; I would love to have been a teenager when Blink 182, New Found Glory ,MCR and Green Day were on the radio, not fucking Justin Beiber and Rebecca Black. When not everybody had cell phones or computers, you had to go outside and call round for your friends. When denim jackets with badges and studds covering them and tartan skirts was the fashion, not skimpy shorts and belly tops, like it is now. When kids cared more about music than popularity and sex. When you could stay out until it was dark and your parents weren't worried about you because we actually used our brains. 90's sitcoms, black nail varnish and mowhawks, when punks were the cool kids, not the outcasts. People didn't cake themselves in foundation,. just some eyeliner was enough; on girls and boys. When people were happy with themselves.
|

Kisah seorang  wanita dan seorang jejaka

Pertemuan mereka bermula di alam maya , mula kenal di laman sembang.
cinta masa kini banyak mula di alam maya , cinta jenis millenium baru.

Kisahnya bermula begini

dari insan  yang tak di kenali  , langsung tak pernah bertegursapa  , menjadi sahabat , dari sahabat menjadi pasangan kekasih.

ya , salam tempoh yang singkat mereka berkasihan , mungkin terasa serasi , terasa ade kimia diantara mereka berdua 

walaupun tinggal pada jarak yang jauh ,berlainan bentuk muka bumi , tapi  itu bukan halangan 

di ringkaskan cerita , agak lama tempoh  mereka berpasangan  , hubungan mereka tidak pernah mengalami masalah , tidak pernah bertikam lidah ,kalau ade merajuk manja , biasalah orang bercinta , tidak sorang pun pernah terasa hati mereka amat serasi bersame , senang nak di katakan mereka berdua amat lah secocok di mata semua orang.

Si lelaki amatlah bertuah mempunyai kekasih yang mempunyai pakej yang lengkap , bijaksana dan mempunyai rupa yang menawan persis seorang model .

dan

Si wanita pula pula amat bertuah mempunyai kekasih yang amat bertimbang rasa , dan  sentiasa ceria , pandai mengambil hati , memang sesuai di jadikan menantu.

Makin lama mereka berpasangan , tapi mereka tidak lah pernah berjumpa . jadi dirancang lah pertemuan , bukan pertemuan biasa , pertemuan bersemuka pertama mereka , pertemuan muka ke muka ,
selama ini mereka hanya berpasangan tapi tidak pernah berjumpa , hanyalah bersembang di laman sembang , hanya berhubung melaui telefon bimbit sedangkan sudah lama bersama

Sesungguhnya kukuh hubungan mereka walaupun begitu 
alhamdullilah KETIKA itu berjalan lancar.


=======================

Beberapa hari sebelum  hari pertemuan , wanita tersebut telah berjanji pada si lelaki yang beliau akan mengenakan sepasang baju kurang putih bercorak bunga bunga kecil dan memakai tudung berwana krim , ya insyaALLAH  , itu pakaian yang akan dipakai katanya kepada lelaki itu.

dan lelaki itu pula memberitahu yang beliau akan memakai melayu lengkap dengan sampin serta songkok , dan keris terletak di pinggang
Si wanita ketawa kecil . die merasakan , itu sekadar lawak menyindir  si lelaki .
si lelaki turut ketawa

Banyak yang merka berbualkan , yang si gadis menceritakan perjalanan aktiviti nya  seharian , yang si lelaki menceritakan tentang  kisah kawan kawan nya yang riuh 

lelaki tersebut terus mengatakan yang beliau tidak sabar untuk berjumpa dengan gadis tersebut , oh ya mereka berbual melalui telefon.

setelah mengucapkan selamat tinggal , kata kata manis ,  dan memberikan salam , si gadis pun meletakkan telefon.

si gadis terus tersenyum gembira , di harapkan pertemuan mereka akan menjadi realiti dan dalam masa yang sama beliau teringat

" baju warna ape yang akan die pakai eh ? "

di hubungi nya semula , tapi tiada respon , mungkin dah terlelap , keletihan berkerja sambilan  katanya masa di  awal perbualan tadi.

perkara itu di tangguhkan pertanyaan di  kemudian hari.

si gadis pun turut masuk tidur.

mimpi indah si gadis itu .



Bersambung 




panas ! -7 mei 2011

|
Today was fun , kembali ke sekolah   sebab ade hari kantin ke hape tah 
name tak penting , pengisian nya yang penting ,  haha , perut aku penuh berisi dengan makanan yang banyak , RM 10.00 kupon aku beli , untuk di habiskan makanan dan minuman .

Dapat jumpa junior dan junior dan junior lame , senior yang tak ramai datang, haha
akceli im quiet popoular among the junior , and i dont know why ,  curious gile aku nih , camanalah mereka mengenali aku

aku ajak amar berkalai kali , tapi beliau menolak , tah ape hal die berkeras tanak pegi , tau lah befday boy haha! 

Dan di kesempatan inih aku nak ucap selamat hari lahir yang ke 18 tahun kepada 


MUHAMMAD AMMAR IZZAT BIN YUSOF 

geng senanyer kau dah tua so bawak bawak lah bertaubat haha. aku doakan kau berjaya weyh, jangan lupa kan kawan. 

thats all for today.salam 



SELAMAT HARI EMAK !

|
okey , the exactly tarikh sebenar hari ibu nih , aku tak sure sebenarnya! ahaha 
sebab bagi aku hari ibu bukan sehari tuh aje , seumur hidup aku selagi mak aku masih bernyawa itulah hari ibu aku! 

Sebenarnya aku sayang mak aku , tapi aku tak luahkan macam budak budak gadis remaja buat , bergambar dengan ibu , cium pipi ,  shopping sesame , pegi mandi spa sesame  ,bukan cara aku!

Kalau korang dapat tengok gambar mak aku ngan aku dalam SEKEPING gambar , memang korang bertuah . sebab aku susah nak bergambar dengan keluarga! aku pun senanyer kurang bergambar , selalu terpakse atau takde pilihan ataupun bersebab! bergambar sesuka hati pun bukan cara aku.

So , aku luahkan yang aku sayang mak aku dengan cara , aku tolong masak kan , potong ikan , potong ayam , kemas tempat tido ,dengar cakap , belajar sunggguh sungguh , angkat tong gas , kadang kadang aku gunting rambut mak aku , kadang kadang die malas nak pegi gunting rambut ! 
korang penah gunting rambut mak korang ? dan  ye! aku meluahkan nya  melalui perbuatan.
aku tak pandai cara lisan. ego aku tinggi .  

Aku tulis nih pun semua nih bukan die tahu , kalau die tahu mesti die  mesti menangis , ye lah aku kat umah muke bengis , tapi sebenarnya aku penyayang ! serius !

So dengan ini mak , saya amat menyayangi emak lebih dari apa pun , tak kisah kamu mempunyai kekurangan kerana pengorbanan kamu lagi penting dan besar ertinya pada saya  , yang menjaga saya sejak dalam kandungan lagi , dari saat mak tahu mak mengandungkan saya. terima kasih , doakan yang terbaik untuk mak dan untuk saya!

*diam eyh semua , jangan bagi tau mak saya

bercampur baur

|
HATI tengah mengharap gile pastu ape perasaan korang nih  bile bace nih
 " Dukacita dimaklumkan bahawa anda TIDAK BERJAYA
dalam permohonan kemasukan ke IPTA bagi Sesi Akademik 2011/2012 "
SUUUUUUCK! 


aku tak dapat masuk UITM  , macam . . . hei! sukar di gambarkan , betape kecewanya hati ku ini!
aku ingat kursus yang aku mohon , takde orang minat . cheese bedebah , kene lah aku buat rayuan , kalau tak dapat jugak terpaksa lah aku masuk UNIVERSITI SWASTA! kenelah sediakan duit bebanyak , sape sape ade duit lebih bagi aku pinjam , nanti aku bagi no akaun bank islam aku .

aku frust gila sebab makcik aku cakap aku dapat masuk UITM , maklumlah die pensyarah , aku ingat betul lah cakap die , hei! kalau lah die ade depan aku memang aku tomoi die , ongbak 1 ,2 & 3 aku combined , aku belasah die.

aku terbaring jeh dari lepas solat jumaat sampai malam , pastuh tengok maharajalawak ,aku lupa sekejap pasal UPU fucking tadi , tibe tibe , makcik aku call , tanye dapat ke tak ? aku frust balik. =='
makcik aku nih memang!

so cakap banyak tak gune , pray me for the best , harap harap dapat second intake pun belasah lah , janji dapat masuk UITM, kenapa aku nak UITM sangat sangat ? banyak kesah die. hihi nanti cerita

Kbai

Assalamualaikkum!

jangan ego sangat

|
Bertumbuk , bercucuran darah  ke bumi 
sebarkan nista dan nanah  kepada jelata
Bertikam lidah tak besependapat
gila meratah harta pusaka 
Pemandu ganas beroda dua 
saling jatuh menjatuhkan sekalipun
 

kau MESTI memaafkan insan


 
Ya tak mustahil kau akan  bersahabat , tak mustahil

|
GEMBIRA! 

ya! aku sedang buat itu sekarang , tapi aku tak ikhlas , aku palsukan mimik muka , aku senyum , aku berkelakuan aktif , tapi sebenarnya aku sedih di dalam  , hati terasa sejuk  , kejantanan sedikit terusik , ya ! , hampir menangis , entah munkin sudah menitiskan airmata , aku tipu diri sendiri cakap aku tak menitiskan air mata! , terkadang kite tak faham  diri sendiri pun 

Aku  tak tau apa sebab terjadi begini ? aku nih membosankan ? mungkin aku tertekan barangkali ? aku takutkan komitmen ? yang penting semua salah aku , kasihan kau dapat kenal ,  mesti kau rase menyesal kan ?

maaf!

kasihan kau selama ini terseksa ! terpaksa melayan aku, 

sekali lagi maaf!

Sekarang kau sudah menjadi salah satu warna dalam kisah hidup aku , kau yang pertama! pasti .

Mungkin suatu hari nanti bila aku dah bersedia , mungkin aku cari kau semula  , mungkin ! 

Jodoh  dan pertemuan di tanganNya 

kalau takdir di pertemukan semula , aku akur 

kalau takdir kau berjumpa orang yang lebih sempurna dari aku , aku tumpang gembira! 

Semoga berbahagia , semoga berjaya dalam hidup kau  !  

InsyaAllah . 

bagi aku , aku akan  terus kepada cita cita yang utama . 

Assalamualaikkum~
|


Suatu hari , cinta dan persahabatan berjumpa

Cinta bertanya , kenapakah kamu wujudkan , sedang kan , saya dah wujud ?

Persahabatan tersenyum dan berkata , untuk meletakkan senyuman selepas kamu tinggalkan tangisan