semak samun pale otak aku

|
Sebenarnye dah penat lah menjawab pertanyaan pakcik makcik  , yang  asyik asyik call 

" amacam pudin , dapat tak masuk U ? "

selang seminggu

" amacam pudin , dapat tak U ? "

selang seminggu 

" amacam pudin , dapat masuk tak U ? "

dari call , sampai ke  IM pesbuk , sume tanye , nak di remove makcik makcik dalam friendlist kang dikata ape pulak !  ANAK BUAH DERHAKA! , 

haih , kalau aku dapat U memang aku wall post kat pesbuk kau sepuluh kali pun takpe , bende baik buat ape aku nak sorok ? takkan lah aku tanak bagi tau kau .

ni ah , baru baru ni Keputusan Matrik kuar , call aku lagi 

" amacam pudin , dapat tak U ? "

matrik dengan U  same keh ? bukan nak marah pakcik makcik sekalian , tapi. . . 
 

Blergghh!

padahal tiap tiap kali jumpa , tanye khabar , tanye amik ape kat sekolah ?, belajar ape kat sekolah ?
aku dah bagitau dah yang aku tak dapat matrik , tak boleh masuk pun kalau aku nak masuk matrik pun , aku tak layak masuk!  aduh. pakcik makcik anda buat saya pening lah,

baru pakcik dan makcik sekalian , belum mak bapak aku pulak , hei!

Mak aku  HARI HARI TANYE!  

" bile kau  nak masuk U !! ?  "

tak kau stressed ? kalau kau di tempat aku , mau minum clorox korang.

sape tanak sambung belajar ? kau cakap kat aku sape tanak sambung 
BELAJARRRRRR!!!!!!

atok aku pun nak ikut aku amik SPM tau arituh , tapi tak boleh. 
die pun nak sambung belajar kalau ade peluang tapi maslahnya tak boleh.
tapi atuk aku dah tak belajar pun takpe lah , kalau aku tak belajar nak jadi ape ? 
beruk ? beruang ? tenggiling ?


heih , tu jelah Kbai ,salam




SPECIAL!

|
Okay , semorang dah tanye , sape kah die ? skandal ke hape , malah nak bising bising senanyer.

ini lah die gadis pilihan aku.


die yang punya hati aku sekarang , OKAY . so gadis lain , sila ketepi , beri laluan , HAHA

kire beruntung saya , sebab saya tak ensem dapat awek lawa. HAHA , 

and terima kasih awak , sebab sabar dengan saya! . . 

MUCHOS GRACIAS!

P/S : pic nih saya amik kat FB dieh , harap die tak marah , kalau nak marah pun saya pedulik hape.hihi

Faking ,

|
Blog dengan aku memang tak boleh di pisahkan
itu 
 
DULU!

SEKARANG!  , aku pun lupe kadang kadang aku ade blog , bukan aku dah tak minat menulis , bukan aku takde idea, tapi disebabkan oleh bermacam macam masalah ,idea dalam otak nih memang melambak lambak , sampai tak boleh tidur mengarang cerita dalam kepale ota k , tapi di sebabkan  PC JAHANAM! bukan satu je , DUA PC aku jahanam ,  jangan buat andaian liar yang aku rosakkan , semua nih adik aku punye angkara okay , tah ape die buat , So aku tak dapat lah nak update blog se HARDCORE dulu. Tanak bagi adik aku pakai PC aku pulak , mak aku bising , aku malas nak dengar mak aku membebel , beliau kalau dah membebel ,dah macam ceramah motivasi , banyak je pengisiannye , habis aku di compare kan dengan anak orang lain , kecoh habis!
 
penah jugak terfikir kan  , tanpa internet aku boleh hidup lah , ptuihhhhh! seminggu je aku tuka hobi aku dari online ke berjogging , hiking ,basketball, pastuh aku carik balik internet.PC jahanam , Laptop Paktih aku , aku gune , sanggup pegi umah die , lepas gian online sejam dua. haha. okay i'm pathetic!  betul lah kate  unknown(aku tak ingat okay sape yg cakap) internet is the new oxygen . memang betul. haha

so , sekarang aku online nih pun menggunakan PC aku yg dah jahanam tuh , aku ketuk ketuk , repair sikit janji boleh online sudah , lepas gian beb! ye lah , aku dah tak keje , dok rumah , menternak lemak , menghabiskan duit mak ayah aku , so dengan ade nye internet , aku akan nampak BUSY je , takde lah dorang tengok aku kat rumah macam lembu , tak buat ape ape , makan je keje! 

Dan , sebab aku akan mule aktif balik , aku akan reCALL balik memory untuk tulis peristiwa peristiwa menarik yang tak sempat aku tulis. Kebanyakkan peritiwa berlaku di luar rumah , dan bersama member .aku tengok meber member yang ade blog kemain best je ceritakan pengalaman /luahan hati/buat vlog perghhh! makin le aku rase jeles je.

Kbai

OKAY , SAYA TAK OKAY TAU SEKARANG

|
ASSALAMUALAIKKUM SEMUA!!

haih , agak lamo gak aku dah tak hupdate blog nih , nak tau sobab apo , ha! meh Abang ceghite.

Dulu abang tak online , tak hupdate blog sebab abang bekerja mase tuh , abang keje kat kedai nasi briyani kat Seksyen 6 Bandar Baru Bangi , berhadapan dengan TUTTI FRUTI(betol ke abang eja nih) .Keje boleh tahan penat , boleh tahan letih nye , sampai die punya busy nak kencing pun tak sempat , nasib baik tak pecah pundi kencing , asyik asyik tahan air kencing  , mane taknye customer makan nasi briyani nih bermusim awal bulan , ujong bulan memang tak menang tangan melayan mereka meraka  nih . Datang serbu macam nak berperang , dua belas tiga belas bijik bas  sekali berhenti bilo nak makan. Tapi namo pun kerja , kerja ape yang tak penat kan , so abang buat je lah kerja sehabis baik yang boleh. Ha! nih yang paling best , abang dah benti dah pun keje kat situ. Sebulan je abang keje kat situ, Abang berhenti atas sebab sebab peribadi,
okay kau diam! 

Selepas dah berhenti tuh , abang pun buat lah lesen Moto kan , ye lah dah takde bende nak buat , melepak je kat umah , habis kan duit makbapak semua tuh kan kerja keras . so abang pun sibuk sibuk kan diri dengan mengambil lesen  , nampak lah abang macam  adearah tujuan hidup sikit , kalo tidak  , abang asyik merayap tak tentu pasal , duit asyik kuar je , duit masuk takde. Dalam abang amik lesen tuh semua , abang tak online juga sebab komputer yang abang sayang nih rosak pulok , abang pun heran , mungkin sebab lame tak ON die merajok lah kot. haih! duit lagik. Hari yang samae HANDPHONE  abang pun turut rosak sama , macam dah berjanji dua dua bende nih .  menyampah betol , so sape sape yang call , pastuh abang macam maleh je nak jawab je , faham faham je lah eh. hp abang dah jahanam , tunggu abang beli hp baru , dan ia mungkin dalam beberapa taun lagik.

So cite pasal SPM pulok , terus terang abang cakap , SASARAN abang ialah 5A , tapi hanya dapat 3A , pape pun abang tetap bersyukur,rezeki abang banyak tuh je tuhan nak bagi , lagi pun abang takde yang gagal , semua abang kredit. Abang dah mohon UITM , mintak mintak lah dapat , terus abang pergi  ke sarawak , terjamin sikit mase depan abang kat situ , nenek pun ade  Udara pun lagi sogar bugar dari  Bandar Rinching nih. , okay lah ini aje yang abang nak cerita kan , yang lain  abang dah lupa , sebab pc dah rosak kan. tangguh tanguh nak hupdate langsung lupa pulok  HAHA , okay jumpa lagi di lain kali kalo ado jodoh , takpun kalo abang tak lupo password blog nih.haha

SALAM <CHOW