SELAMAT TINGGAL OGOS , SELAMAT DATANG SEPTEMBER

|
SEPTEMBER  datang lagi , kali ini dalam tahun 2010!
OGOS aku tinggal kan dengan pelbagai kenangan.

TRIAL SPM semakin dekat dari sehari ke sehari
tapi aku macam takde feeling nak study.

SPM da dekat
tapi satu apa pun ilmu tak lekat.


pape pon kawan-kawan.
All the best for you , do the best!


" as my memory rests
but never forgets what I lost
wake me up when September ends "

video inih untuk kamu semua. 
chow.







FULL LYRICS .
Summer has come and passed
The innocent can never last
wake me up when September ends

like my father's come to pass
seven years has gone so fast
wake me up when September ends

here comes the rain again
falling from the stars
drenched in my pain again
becoming who we are

as my memory rests
but never forgets what I lost
wake me up when September ends

summer has come and passed
the innocent can never last
wake me up when September ends

ring out the bells again
like we did when spring began
wake me up when September ends

here comes the rain again
falling from the stars
drenched in my pain again
becoming who we are

as my memory rests
but never forgets what I lost
wake me up when September ends

Summer has come and passed
The innocent can never last
wake me up when September ends

like my father's come to pass
twenty years has gone so fast
wake me up when September ends
wake me up when September ends
wake me up when September ends 

MERDEKAAA!!!!!

|
SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN KALI KE  53  TAHUN

MERDEKA !!!            MERDEKA !!!             MERDEKA !!!
MERDEKA !!!            MERDEKA !!!             MERDEKA !!!


MERDEKA!!!!!




Taun nih merdeka dalam bulan puase so , "malas" sikit nak sambut! haha
but aku sentiasa bangga menjadi  ANAK MALAYSIA!.


Kite hendaklah sentiasa menghargai  perjuangan pahlawan pahlawan yang mendapatkan kemerdekaan dulu , supaya kemerdekaan sekarang  ini lebih bermakna.



BERBUKA PUASE BERSAME GENG GILER!

|
Arinih aku berbuka bersame kawan -kawan , sahabat -sahabat , rakan-rakan  dan semua yang sama waktu denganya. SERONOK GILER! tak tau bile lagi dapat hang out camnih ,haha. Aku kuar dari rumah pukul 4 lebih , sampai rumah pukul 9 lebih. Apa aku buat aku pon tak ingat , tapi  rase nye banyak borak kosong ,gossip dan mencarut.  Astaghfirullah , bulan pose lak tuh ,ape nak jadi aku nih , tapi lantak lah..dosa kite kongsi same same(boleh ke camtuh???) haha. ABAIKAN




ini antara gamba gamba posing maut aku dan kawan kawan! mari lihat! haha


kawan kawan buat muka serius bodoh! haha



Mirul ,aku dan Aina


MENGGILA! ,
apmal yang tutup mate! haha

Siti(orang giler) and me.
*bajet comel lak dier , kalau aku memamng ahh! haha
nampak tak kecomelan aku? haha
tah apo tah! sume dah kenyang macam nih ah jadi nya
Ucop(artist) dan aku.

rambut Aku  ngan Nik kebetulan same same pacak! haha


Mak die keje , aku bawak die g kfc! haha
suma jadi comel ,haha

Ucop , Ikki ,Aku dan Siti (giler)

Dayard ,Aina dan aku(sekali lagi terselit) haha


Aku , Adeng , Aina , Faiz..Dayard(belakang)




semua posing!~ stail

ALL TOGETHER! heeee~



fuyooooh! hahaha



malu malu lak siti nih , haha


Aku dan Apek ,Aina (belakang)



Mien dan Aina , Aku(terselit)



Ikki ,Nik ,Jejaka handsome(aku) ,apek (sensei) hahaha

Ucop ,Aqmal,Ikki , Nik

*ucop kene sawan, maybe? haha



MASE TENGAH GILER! haha
*kitorang buat isyarat lucah ,haha


SUMA NIH AKAN JADI KENANGAN SEYH! , ALL THE BEST UNTUK KORANG ..JANGAN LUPE AKU KAT SINI!



*Maaf kalau gamba aku jer yang banyak dan aku tak susun  ,haha
BARU SIKIT JE SEBENANYER! haha

Aku abih dalam 20 ringgit untuk aku makan kfc jer , ape aku  makan tah! haha
ape2 pon memang berbaloi !

~Sumber dari Aina! dan NIK!~
                     ade pihak terasa hati , tapi takpe lah .janji tak bertumbuk dan janji aku happy!





8 AUGUST 2010

|
 perhimpunan seperti hari normal yang biasa dan seperti selalu ia membosankan!

TunkuAbdulRahman!~

|
Arinih aku sungguh penat nak mampos , nak mati! ikut hati aku nak je bukak pose! ,sebab nyer
aku meneman makcik dan pokcik aku pegi bershopping kat kuala lumpur sempena hari rayer!
KL arinih bapak panas , panas nya macam duduk sebelah unggun api atau macam kene bebel dengan mak aku (telinga panas) , lebeh kurang camtu lah..

Kitorang berangkat dari teratak kami  seawal 9 pagi , asal nyer aku malas nak ikut! tapi mak aku tak ikut adik aku pon tak nak ikut! , jadi aku lah  menjadi mangsa! , terpakse  ikut makcik aku! haha! ape bole buat.
sampai je kat  KL , jalan belom berapa nak sesak lagi. kami pon carik parking! haa! yang ini memang menduga keimanan betul , punya lah penuh parking! semua tempat penuh! aku pon pelik . dorang nih bawak dua keta ke pegi keje! ishk3! .... tapi setelah beberapa "minit" dapat jugak lah tempat parking. alhamdulilah!

Mase da sampai KL , jam dah dekat pukul 11 lebih dah , banyak mase 'terluang' kami habis kan dengan carik tempat parking je! aduhhh! sayang sungguh sempat jugak aku berzikir dalam keta tuh!
lepas dah parking , pakcik aku terus bayar parking! makcik aku excited sangat terus jalan menonong tak tunggu aku dengan pakcik aku! GILA SHOPPING!  betul  haha.

Lepas tuh , aku dan pakcik aku terus pegi masjid jamek  india ,siap siap nak solat jumaat! shopping ,shopping jugak! ibadat jangan lupa! . Khutbah jumaat die memang  KAW! aku tak paham sepatah haram pun. sebab die berkhutbah dalam bahasa tamil ke ape tah , tapi memang aku tak paham langsong!! abes je solat , terus shopping , jumpa makcik kat tempat sekian - sekian! . Aku ingat taun nih malas nak raye , sebab taun nih kan aku SPM , cikgu aku cakap mood rayer nih pun bole mengganggu pelajaran kite. agak cuak aku mendengar nye! aku kalau boleh  taknak repeat spm! malu nanti

Sambung balik tadi , kalo boleh aku taknak  seronok sangat beraye taun nih , malas aku nak beli baju raye!
tapi  , pakcik aku sponsor baju raye aku! haha! tu orang kate rezeki datang tergolek! bergolek  ke tergolek aku pon dah lupe. Pakcik aku belanja baju raye! haha! seronok dunia aku! Aku pilih baju melayu warna coklat ,sebab aku takde warne tuh! then shopping shopping dan shopping .Makcik aku borang skan ,ade dekat dua belas kontena besar makcik aku bawak balik baju dengan tudung , nak pakai bile lah tuh agaknye?raye sebulan je . selepas da puas berjalan ,Kami pun balik , berbuka kat rumah saja! , mase nak balik , traffic menghala masuk ke KL bapak ah ...jam teruk seyh! padan muka diorang ,nasib baik kami da balik , kalau baru nak datang , confirm pengsan aku dalam keta!

k , lah ini saja aku nak cerita! ,papehal aku update lagi .haha!

*raya datang lah rumah , kalau tak malu!







RAMADHAN RAMADHAN!

|
 Semalam  ade majlis berbuka puase + solat hajat + solat teraweh kat skola.
Alhamdulillah! Suma berjalan lancar!

PITCHA!

sebelum berbuka.....

Dari kiri : Mien , Ucop  AKU (PALING HANDSOME) , Aqmal . Yard , dan Ikki
Dari kiri : Aina , Ucop   AKU (PALING HANDSOME) , Aqmal . Yard , dan Ikki



* find the differences , haha




AKTIVITI SEKOLAH 23/8/2010

|
Arinih berhimpun kat tapak perhimpunan sahaja , selalu masuk ke dewan sekolah sebab budak pmr masih ade lagi paper. Selepas bace doa  , aku ingat terus masok class , ustadz bagi tazkirah pulak ,takpe takpe aku dengar dalam mase yang same cikgu on (BUKAN NAMA SEBENAR) merayau rayau carik budak yang bermasalah ,yang tak pakai tali leher, maybe? tak tau lah. tapi dengan tiba tiba die suruh aku pulak pegi bilik disiplin ,cissss kau encik on
(BUKAN NAMA SEBENAR). Aku pun pelik , tapi  mungkin sebab die jeles dengan rambut aku kot. tak tau lah ,orang kalau da tak suke , macam macam  bende nak  jatuh kan kite.


Rambut aku kene gunting kat bilik disiplin oleh encik on (BUKAN NAMA SEBENAR) dan encik mad rawi (BUKAN NAMA SEBENAR) , dorang sebenar nye  boleh tahan gak gunting dan potong rambut orang nih , bole bukak saloon lepas bersara nanti mesti ramai indon datang potong rambut. Abih rambut aku tak rata dorang gunting , siap boleh cakap aku penan lagi . hisyyyyyh! saba je lah aku nih.. aku piki aku puase je.


Nak di pendekkan cerita , encik on (BUKAN NAMA SEBENAR) nih , rumah die dekat dengan umah aku. Selalu gak die nih teraweh kat surau seksyen 5 nih. mase aku tengah amik wuduk nak siap siap solat isya' , die boleh tanya pulak aku  ,sape yang potong  rambut aku. tanya tanpa rase bersalah pulak tuh. Apa perasaan korang?
Aku cool je , naseb taun last aku sekolah kat sini , akan jadi kenangan aku nih...HAHAHAHAHAHAHAHA!~

*aku gelak tak ikhlas.

JIRAN NYA KELING MAYBE??

|
Seperti biasa  , petang petang memang aku berehat buat taik mate atau melayari fesbuk nih , then ammar ajak aku kuar . Die kate dalam kol 4.30 tunggu die kat tempat port biase . Tunggu punya tunggu macam tunggul , tak sampai sampai tapi aku biar je lah , maybe ade keje sikit kat rumah ...selepas beberape minit! , tak muncul gak , aku pon call lah beruang nih  . tak angkat pulak  , aku text pulak , cepat pulak reply ...

Die kate nak cuci keta dulu , aku sabar , takpe takpe! , lepas tuh die cakap pukul 5 baru kuar ikut marul , marul nak kuar pukol 5. Aku sabar lagi , aku pun tunggu kat port biase malas nak balik dulu , jap lagi die sampai lah kan? . Da tepat pukul 5 , "massage" masuk dari ammar cakap tak jadi kuar , die nak jemput mak  die pulak.


Fulaweyh , memang best lah aktiviti ari ahad aku.

COOL!

|
Ari ahad , aku bosan, takde duit pokai.

FU YOHHHHHHHH!!!!

|
ANTARA GADJET DAN BARANG BARANG IMPIAN AKU
sony vivaz pro


IPOD TOUCH

LENOVO THINKPAD  X61

antara barang yang aku nak sangat kat dunia nih , aku nak sangat sangat tapi faktor ekonomi dan kewangan agak kurang stabil.aku tak dapat meneruskan niat  tuh...status wallet aku pulak : buruk. koyak , memalukan. duit syiling selalu terkeluar dari wallet. Banyak resit resit  tesco , guardian , 7-eleven  daripada duit duit kertas yang bernilai.*sobsob.
nanti lah  aku sambung lagi. sedeh pulak akuh.




BER BASKETBALL

|
Sapa kata dengan seluar jeans berjenama louis ,baju kemeja  kotak kotak oren , kaki ayam  dan bertopi merah menyala tak bole main basketball??  Aku baru je main basketball petang tadi dengan gila nya bersama dengan ammar ,marol ,khalish dan rakan rakan seperjuangan aku yang lain  , di bulan paling mulia dan penuh keberkatan iaitu bulan ramadhan pulak tuh!!.  Mesti ramai sangke aku gile kan , memang tepat  pon tekaan anda semua , aku  memang gila. haha

Tapi seriously ,memang letih sial arinih ,  macam kerja kontrak pulak ,angkat batu bancuh simen ,macam tuh ah penat nye ,padan muke aku nak main basketball! nih sume cadangan ammar ah..ciss bedebah kau ammar haha.
Balik je rumah da macam orang giler carik air , tapi tak dapat minum sebab belum lagi masok berbuka puase
DAMN! saba jelah aku tunggu , mase macam bergerak perlahan gila nak mampus pulak bile aku tunggu  nak minum air,tapi nak buat camne kenelah tunggu sampai bukak pose  jugak baru boleh minum....

so kepade yang nak beriadah bulan bula pose nih ,berpade pade sikit bukan nye tak boleh tapi nanti  , kang haus ,tebukak pose pulak. 

SROOTTTT!! SRETTTTT! SROOOTTT!!

|
Cuaca sejak dua menjak tiga menjak kebelakangan nih selalu hujan di tambah pulak dengan angin memang  sedap untuk membuat taik mata kerana suasana nya yang nyaman perghhh! bole ah terlajak sampai maghrib ,silap silap bangun  terusa nak berbuke  , tetapi cuaca nih juga menyebabkan ramai orang jatuh sakit , ehhh  kesian pulak dah jatuh lepas tuh sakit. haha!
Aku tak terkecuali  terkene penyakit ,taktau lah di jangkiti atau  terjangkit atau jongkat jongket! tak kisah lah mane satu....tapi aku memang dah selsema sampai aku menaip nak post nih pon idung aku still meleleh....






Hidung aku juga tak berfungsi dengan baik dan mengurangkan keistimewaan aku iaitu  menghidu makanan.Aku tak dapat menghidu dengan betul dan ini juga menyebabkan  aku  tak dapat menghidu aroma masakan  mak aku  yang sedap belaka inih.




Focus aku dalam belajar  semakin berkurangan , sebab aku lebih "busy" mengelap hingus ,menyampah betul!
focus aku dalam teraweh juga berkurangan... tapi jangan risau pabila moreh aku sentiasa di hadapan.
Aku rase lambat lagi kot aku nak elok  dari "bende alah" nih , macam  menjadi jadi je selsema aku nih.
 hisyyhh!! da la nak trial SPM, cuak kebebe pulak aku.

SO , kepade kawan-kawan jagalah diri , jaga lah diri selalu! haha ternyanyi pulak
 tapi betul weyh , sekarang  nih penyakit merbahaya macam macam. okay lah chow. merepek je aku , da makan penadol campur kopi jantan camnih lah jadi nyer.

I WANT THIS T SHIRT SO BADLY!

|

"FUCK YOU YOU FUCKING FUCK"

t shit paling stail verstail



"MY BLOOD IS RICH IN IRONY"

stail lah t shirt nih. haha


*kat mane eh ade jual t shirt macam nih kat malaysia?


ku tunggu mu macam ku batu!

|



all time favourite song  aku!  'like a stone' by audioslave.
dorang banyak lagu lain  yang sedap sedap tapi lagu nih aje  yang paling aku minat.

*aku layan  sume genre music

KESEDARAN DIRI 2010~

|
Mengulang kaji , belajar , revision! itu lah bait bait perkataan yang sering keluar dari mulut emak aku yang selalu terngiang ngiang kat telinge aku yang comel lagi mulus  nih!.Sebab dah selalu di bebel mak aku , sume yang keluar dari mulut mak aku pon dah macam bunyi lagu siti nurhaliza dah di telinga nih. Aku sebagai anak yang tua dan sulung nih memang berat tanggungjawab nye ,berat nye itu boleh di umpama meletak 10 orang juara bina badan kat bahu aku! fulaweyh! tak patah 'spinal cord' kau , tapi takpe takdir nih akan aku galas dengan penuh rase bangga dan aku akan buat yang terbaik hingga mak bapak aku tak rase menyesal membela dan mendidik aku dari aku tak pandai cebuk berak sampai aku dah pandai flash berak. senang cite sejak kecil lah.



Aku dulu aku pena ah try ulang kaji pkol 3, 4 pagi! atas tips dan panduan kawan kawan, dan aku pun try lah sebab siang busy ngan aktiviti yang penuh dengan seni bersame geng seperti   main basketball ,  kacau anak dara orang lah ,racing dengan penjual putu mayam dan bermacam macam lagi perkare perkare yang anak muda yang gila buas dan cinta akan kedamaian cam aku nih selalu buat.




Berbalik kepade tadi , sebab aku belajar pada waktu pagi nih , lagi lagi kalau subject  math!  memang masuk seyh  , lancar je kalau aku belajar math di waktu pagi nih , kalau kat sekolah, wa cakap lu....macam angin jer ape yang cikgu cakap! stress ouh tak faham ape yang cikgu terang kan ,lagi lagi kalau di tanye "faham ,murid murid?" aku pon jawab dengan berat hati  .."faham cikgu". sedangkan aku tak faham,,,,,dan aku buat buat lah faham ,memang tak masuk ape cikgu math aku ajar ,baik mase aku form 4 atau form 5 sekarang nih!
tak tau lah care pengajaran  dier , atau aku memang bebal nak mampus pasal  math nih. Tapi setau aku lah , aku takde  masalah pendengaran , sel sel otak aku masih banyak dan lancar berfikir! cume penglihatan lah ade masalah sikit , tapi takpe boleh di bantu dengan pemakaian cermin mate aku nih.



Tapi di sebabkan aku mengulang kaji waktu pagi nih , keesokannya kat sekola mesti aku tersengguk sengguk macam ayam  kais nak makan pada waktu pagi .Semua  subject aku tak faham dan jadi tak focus sebab mengantuk tahap gaban. so aku tak teruskan lah aktiviti mengulangkaji pada waktu pagi nih. Bukan cara belajar nih tak berkesan tapi aku yang tak pandai mengurus kan hidup aku yang kelam kabut nih dan cara nih maybe tak sesuai dengan aku. Kalau  lah sehari ade 50 jam ? aku rase mesti ramai yang berharap macam  yang aku harap kan nih, tapi aku rase itu pon tak cukup ,manusia kan tak pernah kenal erti bersyukur!




*Pesan aku ,uruskan lah waktu korang  dengan sebaik baik nyer. sebab mase tak bole berputar kembali weyh!





RINCHING-KAJANG-SEMENYIH -KESUMA-RINCHING

|
Tepat pkol 4! petang  aku baru bangun membuta! perghhh! puas gile haha
di tembah dengan cuaca sejuk , angin bertiup sepoi sepoi BAHASA TAMIL!...walaweyh! 
kalau sebulan berpuase macam nih , confirm aku puase penuh! haha.....

Di  pendekkan cerite , mase aku bangun , aku on lah fb!  tak sampai beberape minit!
IM screen aku bebunyik *pelepup....terkejut aku dah lah baru bangun tido!...haha
AMMAR  ajak aku bersiar siar, mule nye tak cakap pulak nak pegi mane? naik ape? buat ape? haha macam CSI aku bertanye....die cakap ,"ikut je lah , jgn banyak tanye, kite naik keta kancil " aku pon ikut je lah tanpa berlengah lengah lagi...dah orang ajak tak kan nak banyak soal pulak!...... 

Cadang nak bersiar siar dalam taman saja, tapi ammar  ajak pegi ke kajang! sebab nak membeli selipar die yang hilang semase berteraweh di surau  haha  ,sape lah yang mengebas selipar die tuh! .Setibanya kami di kajang ,mencarik carik   kedai selipar yang ammar nak ,tah ape brand tah aku lupa!........dengan waktu yang hujan! aduh! lebat pulak tuh!  apa boleh buat! tapi kami redah jer! haha. pilih pilih punya pilih , belek punya belek ammar tak jadi beli! haha wtf? .......... seterusnya kami meneruskan perjalanan , pulang ke rinching .

Sebelom sampai ke rinching , kitorang singgah somonyih jap ...pg bazaar ramadhan  eh! ...jauh berbeza da tak macam dulu ah..bazaar eh dah "ketot" sikit .....haha! papepon still ramai orang! orang masih berpusu pusu datang ke bazaar nih!. Da beli juadah yang di mahu makan , kami meneruskan perjalanan lagi! Kami pergi ke taman pelangi sebab nak main basketball tapi budak budak takde! hampeh betol lah ....sume membuta!! maybe?  dan menjadi kan puase sebagai alasan...haha


tak abes lagi , langit belom gelap! Ammar mengajak aku pergi ke bazaar ramadhan  kesuma pulak...wahaha! da pegi kat semenyih pegi kat sini pulak!......bazaar kat sini bapak panjang! jalan  punya jalan!. ...aku beli ah laicikang!  air nye menggoda pandangan aku dari jauh! haha. Amaar beli apo tah .aku tak tau!. JAM pun dah menunjukkan pukul  tujuh! kitorang pun balik ke rinching AKHIRNYA! haha.....




itu jelah aku nak cerite! chow!


*AMMAR takde lesen.........haha



KENING KENING! haha

|
ORIGINAL .....





VERSI MELAYU......fulaweyh





korang banding kan lah yang mane lagi gempak? haha

wahhhh!!

|
mesti ramai tak caye aku dah ade blog kan??? haha
aku baru nak berjinak jinak dengan bidang penulisan nih....
tak tau nak tulis ape ...korang tunggu je lah ape bende aku nak post!

chow