salam ramadhan 2011

|
syukur alhamdulilah , pada tahun ini aku masih bernafas dan berpeluang merasai kehangatan nikmat bulan ramadhan.

insyaAllah  , marilah kita berlumba lumba mengumpul pahala sebagai saham pelaburan agar kita dapat menikmati hasilnya di dunia seberang nanti.

Kurangkan lah tabiat yang menjahanamkan diri , sama sama kita mengatasi segala kepala nafsu dan perlahan lahan kita berubah ke arah yang lebih positif demi untuk mendapatkan keredhaan Allah SWT.

nota untuk diri sendiri juga .

Semoga ramadhan kita sama sama berjalan lancar dan di berkati.
Amin.


Selamat menjalani ibadah di bulan ramadhan  tulus dari saya ! :D

MIMPI

|
Indah hidup dalam khayalan.
Indah hidup dalam mimpi.

aman berpaut harmoni ketika bernafas hidup di alam mimpi , tapi sayangnya tiap tiap liku kita bergelumang di alam realiti.

kalau realiti itu sangatlah  menyakitkan dan mimpi itu sangatlah menyenangkan.

Aku senang hati  pilih mimpi.

mimpi seakan satu ceruk dunia yang terpencil  yang punya kuasa istimewa membuat orang bahagia .
dan seperti biasa  ,perkara yang indah biasalah  ketahanannya tidak lama.

 sayangnya hidup ini tidak di berikan pilihan.
cuma boleh perah keringat untuk ubah .

tetapi apakandaya ,
takdir tetap takdir.

hidupnya orang muda kerana punya mimpi. Mimpi yang indah.
hidupnya orang tua kerana punya memori. Memori yang manis.



seperti bait bait lirik lagu Nidji - laskar pelangi

mimpi adalah kunci
untuk kita menakhlukkan dunia
berlarilah tanpa lelah
sampai engkau meraihnya
laskar pelangi
tak kan terikat waktu
bebaskan mimpimu di angkasa
warnai bintang di jiwa
menarilah dan terus tertawa
walau dunia tak seindah surga
bersyukurlah pada Yang Kuasa
cinta kita di dunia
selamanya…
cinta kepada hidup
memberikan senyuman abadi
walau hidup kadang tak adil
tapi cinta lengkapi kita
laskar pelangi
tak kan terikat waktu
jangan berhenti mewarnai
jutaan mimpi di bumi
menarilah dan terus tertawa
walau dunia tak seindah surga
bersyukurlah pada Yang Kuasa
cinta kita di dunia
menarilah dan terus tertawa
walau dunia tak seindah surga
bersyukurlah pada Yang Kuasa
cinta kita di dunia
selamanya
selamanya


jadi bermimpilah kita , kerna sejak kecil kita sudah di ajar untuk menanam impian dan bercita cita , setakat bermimpi susah sangatkah ? hihi


*senyum*




Kebetulan yang menarik di Antara Abraham Lincoln dan J.F.Kennedy

|

  • A. Lincoln and J.F. Kennedy



    Life





  • Both presidents had 7 letters in their last name.



  • Both were over 6' feet tall.



  • Both men studied law.



  • Both seemed to have lazy eye muscles, which would sometimes cause one to deviate.



  • Both suffered from genetic diseases. It is suspected that Lincoln had Marfan's disease, and Kennedy suffered from Addison's disease.



  • Both served in the military. Lincoln was a scout captain in the Black Hawk War, and Kennedy served as a navy lieutenant in World War II.



  • Both were boat captains. Lincoln was a skipper for the Talisman, a Mississippi River boat, and Kennedy was skipper of the PT 109.



  • Both had no fear of their mortality and disdained bodyguards.



  • Both often stated how easy it would be to shoot the president. Lincoln supposedly said, "If somebody wants to take my life, there is nothing I can do to prevent it." Kennedy supposedly said "If somebody wants to shoot me from a window with a rifle, nobody can stop it." Note that both these quotes are each 16 words long. 


  • Death




  • Both presidents were shot in the head, on a Friday.




  • Both were seated beside their wives when shot. Neither Mrs. Lincoln nor Mrs. Kennedy was injured. Both wives held the bullet-torn heads of their husbands.




  • In each case, the man was injured but not fatally. Major Henry Rathbone was slashed by a knife, and Governor John Connolly was shot.




  • Lincoln sat in Box 7 at Ford's Theatre. Kennedy rode in car 7 in the Dallas motorcade.




  • Lincoln was shot at Ford's Theatre. Kennedy was shot in a Ford product, a Lincoln limousine.




  • Mrs. Kennedy insisted that her husband's funeral mirror Lincoln's as closely as possible. 

    The Assassins




  • Both assassins used three names: John Wilkes Booth and Lee Harvey Oswald. (It should be noted that Lee Harvey Oswald was known as just Lee Oswald prior to the assassination.)




  • There are 15 letters in each assassin's name.




  • Both assassins struck when in their mid-twenties. Booth was born in 1838, and Oswald was born in 1939.




  • Each assassin lacked a strong father figure in his life. Booth's father died when he was 13 years old, and Oswald's father died before he was born.




  • Each assassin had two brothers whose careers he coveted. Booth's two brothers were more successful actors and Oswald envied his brothers' military lives.




  • Both assassins were privates in the military. Booth was a private in the Virginia Militia, and Oswald was a private in the Marine Corps.




  • Both assassins were born in the south.




  • Both assassins were known sympathizers to enemies of the United States. Booth supported the Confederacy and Oswald was a Marxist.




  • Both assassins often used aliases. Booth frequently used "J. Wilkes" and Oswald used the name "Alek J. Hidell."




  • Booth shot Lincoln at a theatre and was cornered in a warehouse. Oswald shot Kennedy from a warehouse and was cornered in a theatre.




  • Each assassin was detained by an officer named Baker. Lt. Luther B. Baker was leader of the cavalry patrol which trapped Booth at Garrett's Barn. Officer Marion L. Baker, a Dallas motorcycle patrolman, briefly detained Oswald on the second floor of the School Book Depository until he learned that he worked there.




  • Both assassins were killed with a single shot from a Colt revolver.




  • Both assassins were shot in a blaze of light-Booth after the barn was set afire, and Oswald in the form of television cameras. 

    Family and Friends




  • Both presidents were named after their grandfathers.




  • Both were born second children.




  • Both married while in their thirties. Lincoln married at 33 and Kennedy married at 36.




  • Both married dark-haired, twenty-four-year-old women.




  • Both wives died around the age of 64. Mary Todd Lincoln died in 1882 at age 63 years and 215 days, and Jackie Kennedy died in 1994 at age 64 years 295 days.




  • Both wives were known for their high fashion in clothes.




  • Both wives renovated the White House after many years of neglect.




  • Each couple had four children, two of whom died before becoming a teen.




  • Each couple lost a son while in the White House. Willie Lincoln died at age 12 in 1862, and Kennedy's son Patrick died two days after his birth in 1963. 

    Politics




  • Both presidents were elected to the House of Representatives in '46.




  • Both were runners-up for the party's nomination for vice-president in '56.




  • Both were elected to the presidency in '60. 

    Vice-Presidents




  • Southern Democrats named Johnson succeeded both Lincoln and Kennedy (Andrew Johnson and Lyndon Baines Johnson.




  • Andrew Johnson was born in 1808, and Lyndon Johnson was born in 1908.




  • There are six letters in each Johnson's first name.




  • Both Johnsons served in the military. Andrew was a brigadier general in the Civil War and Lyndon was a commander in the U.S. Navy during WW2.




  • Both Johnsons were former southern senators.




  • Both Johnsons had urethral stones, the only presidents to have them.




  • Both Johnsons chose not to run for reelection in '68. 
  • If nothing lasts for ever, will you be my nothing?

    |
    Are you tired honey? Because you’ve been running through my mind all day.


    I have had a really bad day today and it always makes me feel better to see a pretty girl smile. So, would you please smile for me?
    Leave your apartment! because  There’s no rent in my heart.



    Think of me 
    Think Big,
    Think Smart,
    Think Positive,
    Think Beautiful,
    just Stop?
    It's too long for you.
    So, in short "Just Think About Me"



    percayalah

    |
    Bintang aku tak nampak kehadiran  kau malam ini
    mana menghilang ?

    Bulan selalu kau bersinar girang.
    tetapi malam ni kelibat kau muram.

    Selalu malam ku terang benderang ,
    tapi kini suasananya terlalu lah kelam .

    Sekali lagi ku tanya pada kau Bulan dan bintang ,
    mana menghilang ?

    Awan kenapa kau lindungi langit ?
    selalu kau muncul tapi tak menyelubungi alam ,
    tapi hari ini seakan berdendam , kau tutup bintang sekali.

    kenapa ?
    Bintang tak berbuat khilaf, apatah lagi bulan malah engkau bertiga  bergandingan ,
    maka berserilah malam.

    Awan , mungkin engkau mahu menangis , 
    aku mengerti.
    Selalu di ketepikan oleh pujian.
    selalu di anaktirikan pemuja pemuji.

    Bintang dan bulan mendapat tempat di hati.
    tetapi awan ?
    amat lah jarang sekali.

    Besar rahmat air yang di kandung awan .
    Namanya hujan membawa sejuta erti.

    Awan percaya pada diri.
    Semua yang berlaku kehendak ilahi
    percayalah.





    lagi dan lagi.

    |
    Langit bukan penamat 
    Angkasa bukan penghujungnya.
     
    itu aku tahu.

    Sentiasa akan ada hari esok ,
    sentiasa akan ada hari yang lepas.
     
    itu aku tahu.
    aku tak mahu tertinggal , aku mahu  terus dan terus
    aku tak mahu menoleh kebelakang lagi.
    biar pahit itu menjadi indah.
    biar yang  manis itu kekal.

    pinta ku bukan nya susah
    pinta ku bukan nya banyak

    aku mahu berjabat dengan orang di puncak .
    aku nak genggam capai bintang kejayaan.

    dan aku mahukan rasa kebanggaan terpancar bersinar keluar dari muka kedua orang tua ku

    Semoga yang Maha Besar  memberkati perjuangan hamba mu yang  hina lagi kecil ini.

    tak semua.

    |
    Awak sentiasa berfikir untuk puaskan hati orang lain ,
    walaupun hati awak sendiri siapa pun tak hendak puaskan.

    tak mengapa

    awak sentiasa berkorban untuk orang lain ,
    tetapi pengorbanan terhadap diri sendiri tidak dilakukan.

    tak mengapa

    Awak cuba sediakan syurga untuk orang yang awak sayang ,
    tapi kasih yang boleh bawa awak ke syurga awak abaikan.

    tak mengapa.

    Awak punyalah sanjung kecantikan orang lain ,
    tapi diri awak yang cukup cantik awak itu awak tak nampak.

    Awak , dalam dunia kalau awak sentiasa memikirkan apa yang orang mahu , ape yang orang suka lihat , ape yang orang nak kita buat , sampai bila je kita nak gembira ? pura pura gembira bolehlah , tapi betul betul gembira ? bilanya ?

    jadi , peduli  kata orang , hiduplah dengan sendiri lagipun hidup ini singkat ,Alam selepas ini yang kita kejar , jangan terlalu serius tiada siapa pun yang dapat keluar dari permainan dunia hidup hidup. akhirnya pusingan kita semua pasti berhenti bernafas.

    Gelak lah selalu walaupun perit , kadang kadang kita perlu hipokrit.




    Debu bintang. dan Pelangi serta Bintang

    |
    Okay aku bukan nak berpuisi haha ,  aku sahaja nak cakap aku baru tengok movie yang bertajuk 

    "Stardust "
    POSTER FILEM


    wanita ini sebenarnya ' Bintang ' yang jatuh dari langit.

    Sebenarnya movie dah lame , tahun 2007 di tayangkan di pawagam , and aku biasalah memang lembab , aku jumpa movie nih dalam external harddisk makcik aku , ape lagi rembat masuk dalam pendrive lah. haha.

    Tristan and Victoria

    okay cerita kinda cool , best je tengok , plot cerita menarik , pemilihan karakter pun bijak kena dengan watak , and aku kalau menengok cerita memang cerewet.  kadang kadang kalau intro cinte tah ape ape , terus stop tengok , carik cite lain. haha. 

    Pose garang pun still nampak sweet Yvaine atau nama sebenar Claire Danes 

    satu lagi aku kalau aku minat sesetengah movie tuh , aku buat research , haha , aku rase aku nih melebih lebih pulak , tapi ape salahnya , aku berhak mendapat maklumat , so ini maklumat yang aku dapat dari hasil kajian aku. Dunia di hujung jari beb.
    Yvaine - stardust photo
    Melting !

    (Dialog Yvaine semasa bercakap dengan Tristan yang ketika itu di sihir menjadi tikus )
    Yvaine: You know when I said I knew little about love? That wasn't true. I know a lot about love. I've seen it, centuries and centuries of it, and it was the only thing that made watching your world bearable. All those wars. Pain, lies, hate... It made me want to turn away and never look down again. But when I see the way that mankind loves... You could search to the furthest reaches of the universe and never find anything more beautiful. So yes, I know that love is unconditional. But I also know that it can be unpredictable, unexpected, uncontrollable, unbearable and strangely easy to mistake for loathing, and... What I'm trying to say, Tristan is... I think I love you. Is this love, Tristan? I never imagined I'd know it for myself. My heart... It feels like my chest can barely contain it. Like it's trying to escape because it doesn't belong to me any more. It belongs to you. And if you wanted it, I'd wish for nothing in exchange - no gifts. No goods. No demonstrations of devotion. Nothing but knowing you loved me too. Just your heart, in exchange for mine. 


    and dalam movies ade sienna miller tapi scene die tak banyak. and siena miller adalah lawa! (muke serius) , aku carik pose terbaik beliau kat internet tak jumpa ah , korak tengok  sendiri lah  movie nih eh.
    aku tak ingat nih scene mana , haha

    Nak diceritakan hebat tak hebat gua research , filem nih pun ade website die sendiri ,tahu ?lain macam malaysia , buat filem then buat fanpage FACEBOOK je  . Kat website nih kan ade siap  ade jual dvd lagi , , ade feature feature yang menarik , ade game - aku dah main game die  KAHKAHKAH!  , ade sinopsis movie nih korang bace sendirik ah.

    and ade satu game tuh , korang boleh reka bintang korang , then send ke kawan yang korang sayang , aku nak buat tapi nak send kat sape? nak send kat mak aku , die tak pandai gune komputer. haha 



    Okeyh habis stardust (debu bintang) , aku nak cite pasal Bintang dan Pelangi iaitu channel baru siaran Berbayar Malaysia iaitu Astro.

    " siaran 24 jam , 365 hari tanpa henti entertainment indonesia hanya dari Indo pek "

    Camtu lah awek kat tv tuh cakap , yeahh! indo pek means dua channel dalam satu pek , iaitu Channel Bintang dan Pelangi. aku sebenarnya bukan nak promote menatang haram ini semua tapi aku nak ceritakan yang aku tertengok satu Movie yang best dalam channel nih. haha 

    dan movie itu bertajuk :


    "Bilang saja cinta kok repot ?"

    Tajuk die biasa biasa je , cerita die je best , berkisarkan percintaan budak sekolah menengah ,ego mengatasi perasaan cinta ,  aku kan remaja aku suka lah tengok cerita cerita macam nih , haha.

    Kisah awek  yang garang , ganas atau macam tomboy sikit iaitu dilakonkan oleh Kikan (Sheila Marcia Joseph). yang  cinta nya cuba di dapatkan oleh Ruben( irwansyah) , tapi si Ruben nih takut nak luahkan perasaan die sebab takut kene reject dek si Kikan , dan si kikan nih malu nak mengaku suka kat ruben sebab perasaan Ego nya yang tinggi , haha! 

    So sebenarnya cinta rumit di luahkan , sukar di perkatakan atau sukar diluahkan , rumit diperkatakan.

    Macam macam yang terjadi dalam movie ni , and semua babak nya boleh dikata so sweet lorh! (bahasa mat rempit)  Romantik  ehh si lelaki cuba untuk jadi romantik dengan awek yang bersikap seperti lelaki, haha, lagi pun heroin die cantik , aku sebenarnya jatuh cinta dengan Si  SHEILA MARCIA JOSEPH nih tapi awek nih dah kawen in reality life (hati pecah berkecai) and dah beranak dah pun tapi berapa orang aku tak pasti. (hati pecah berkecai kecai kecai kecai).

    Melting


    Okay sampai disini sahaja saya nak merepek , salam :D

    satu lima puluh pagi! pagi jumaat! lima belas haribulan tujuh dua ribu sebelas

    |


    Kalau awak rindukan saya , saya lagi rindukan awak :D

    THIS IS SOME AWESOME AND STYLIZING INVENTIONS .

    |
    Di bawah adalah foto foto ciptaan produk yang gila kreatif ,dan ade yang diantaranya produk yang sudah lama di cipta dan evolusikan.

    ENJOY!


    Coolest Inventions Now days
    Pengacuan telur yang berbentuk bunga!
    Coolest Inventions Now days
    Lampu yg berdiagram
    Coolest Inventions Now days
    Tali pinggang siap ukuran.
    Coolest Inventions Now days
    Tangga berbentuk rak buku.
    Coolest Inventions Now days
    Kanu lutsinar
    Coolest Inventions Now days
    Mentol lampu berbentuk leper
    Coolest Inventions Now days
    Set catur tanpa tapak.
    Coolest Inventions Now days
    Pemotong dan penyenduk piza dalam masa yang sama.
    Coolest Inventions Now days
    Payung mudah alih
    Coolest Inventions Now days
    Pemegang cawan mudah alih
    Coolest Inventions Now days
    Katil tidur yang serius ganas
    Coolest Inventions Now days
    Pembakar roti -macam pengecas elektrik badan di hospital
    Coolest Inventions Now days
    Air kotak yang ceria

    Coolest Inventions Now days
    Penahan buku dari terkelepek.














    I'm dating Avril lavinge - imaginary Girlfie'

    |
    Hye saifuddin's here! , seperti yang awak semua tahu , ehh tahu ke ? haha , saya adalah peminat no satu , saya tak mahu jadi number dua , less attention . okay jangan melalut , ini yang saya nak sampaikan.
    saya amat lah  ADMIRE!  orang yang bernama  . . . . 

    AVRIL LAVINGE


    so saya akan berkongsi sedikit fakta dan gambar saya dapat dari internet tentang beliau.


    tak comel ke beliau ? 

    Avril Lavigne Whibley, better known by her birth name of Avril Lavigne, 
    (born September 27, 1984) is a Canadian rock/punk-pop singer(canadian mostly hot)
     musician and actress. In 2006, Canadian Business Magazine ranked her the seventh most powerful Canadian in Hollywood, and in 2007 .

    Smile everywhere , everytime !


    and orang sering mengelak menyebut name avril sebab orang tak tahu nak sebut middlename die , kahkah! okay ini cara nak sebut name beliau . . .


    Lavigne's birth surname is usually pronounced in an anglicized way as /ˈævrəl ləˈviːn/"La-Veen" (in French it is commonly pronounced /aˈvʁil laˈviːɲ/ (help·info)). Avril is French for "April", while la vigne means "the vine" or "the vineyard".




    okay disini saya bagi fakta menarik tentang Avril :

    1. Beliau dah berhenti sekolah sejak di GRED 11 lagi.
    2. Beliau ada sembilan tattoo (beliau christian , its okay)
    3. Di anggarklan beliau mempunyai 100 pasang sneakers dan mungkin lebih (OMG)
    4. SIGN : LIBRA
    5. Warna asal rambut nya adalah coklat  ,SEKARANG : blonde , tapi ade campur colour pink lah , hijau lah , tapi kene lah.kahkah!
    6. Birthplace: Napanee, Ontario, Canada
    7. Avril's favorite colors are black and red.(seperti saya)
    8. Mula bermain guitar ketika berumur sepuluh tahu(no wonder)
    9. Lebih gemar menyanyi dari 'live' dari 'lip-sync' (thats why i admire her)
    10. Avril's eye colour is blue
    11. Mula bermain skateboard ketika berumur 14 tahun.
    sebenarnya banyak sangat info menarik tentang beliau , sampai kucing pro rollerblade pun belum habis cerita , so buat ape nak cerita panjang panjang , saya dah memang sukakan dia , keadaanya seadanya!


    Di bawah sekali saya sertakan gambar beliau tak ber'makeup


    okey ini lagu Avril paling ter'latest!




    SMILE - AVRIL LAVINGE /LYRICS



    You know that I'm a crazy bitch,
    I do what I want when I feel like it,
    All I wanna do is loose control,
    But you don't really give a shit,
    You go with go with go with it,
    Cause you're fucking crazy rock-n-roll

    You said hey,
    What's your name,
    It took one look,
    And now I'm not the same,
    Yeah you said hey,
    And since that day,
    You stole my heart and you're the one to blame,
    Yeah.

    And that's why... I smile,
    It's been a while,
    Since everyday and everything has felt this right...
    And now,
    You turn it all around,
    And suddenly you're all I need,
    The reason why-I-I-I,
    I smi-I-ile.

    Last night I blacked out I think,
    What did you what did you put in my drink?
    I remember making out and then,
    I woke up with a new tattoo,
    Your name was on me and my name was on you,
    I would do it all over again.

    You said hey,
    What's your name,
    It took one look,

    And now i'm not the same,
    You said hey,
    And since that day,
    You stole my heart and you're the one to blame,
    Yeah.

    And that's why... I smile,
    It's been a while,
    Since everyday and everything has felt this right...
    And now,
    You turn it all around,
    And suddenly you're all I need,
    The reason why-I-I-I,
    I smi-I-ile.

    You know that I'm a crazy bitch,
    I do what I want , when I feel like it
    All I wanna do is loose control,
    You know that I'm a crazy bitch,
    I do what I want , when I feel like it
    All I wanna do is loose control-o-ol.

    And that's why... I smile,
    It's been a while,
    Since everyday and everything has felt this right...
    And now,
    You turn it all around,
    And suddenly you're all I need,
    The reason why-I-I-I,
    I smi-I-ile,
    The reason,
    The reason why-I-I-I,
    I smi-I-ile,
    The reason why-I-I-I,
    I smi-I-ile. . . 




    You know what , without make-up , she's still gorgeous! *melting









    keadaan psikologi diri ku ini.

    |
    Otak kecil tapi masalah besar
    hati kecil tapi cinta bukan main besar.

    lumrah alam manusia mampu bertindak melebihi jangkaan , melampaui batasan dan kalau
     boleh melebihi segala -galanya. Tapi keupayaan manusia ada sempadannya.
    hebat bagaimana manusia , pasti ada yang lebih kuat.
    bagus macam mana manusia , pasti ada yang lebih baik.

    yang pasti DIA maha dalam segala galanya!

    di sebab aku rase aku perlu hilangkan ketagihan ber'facebook' bukan kurangkan , tapi HILANGKAN
    ketagihan nih , aku terus nyahaktifkan akaun aku , dua tiga hari memang lah payah , tapi  dah seminggu saya tak merokok! kahkah! tiru iklan jap , okay serious , dah lame lah jugak aku tak online akaun facebook tuh . there is no benefit pun aku online  bende alah tuh , tapi mak aku pulak berkeras tak kasi aku buat camtuh *garu kepala

    kalau boleh aku tanak online dah bende facebook tuh , tapi tengoklah raya nanti baru aku online 'sekejap' kot , haha , okay  ?(tak perlu jawab)

    nak diceritakan sekarang aku selalu berhalusinasi.

    "Gila kau Din , kau amik dadah eyh? " 

    paleotak hang , sekarang aku dah bersih , tapi kadang kadang rindu jugak 'makwe' tuh , tapi aku kene berubah.
    okay , part halusinansi tuh , pernah dengar kristos ?

    alah malas betul nak bercerita , okay ah aku cerita ,

    Kristos nih macam kau , kau pitam tapi bukan pitam betul  betul , macam pening - pun bukan jugak .
    benda ini adalah seperti keadaan  kau sedang baring , suddenly fikirran kau melayang , example , kau teringat kau mandi dekat pantai , then kau rasa kau sedang berbaring di pantai sambil di hempas kesejukan ombak laut , air nya yang biru , pasir nya yang putih , indah .Nyaman suasananya!

    Ada ulak si ikan lumba lumba berpasangan meredah lautan , seronok je tengok dorang main main di tengah lautan , ade ikan paus sembur menyembur air , anjing laut berbunyi bunyi. pastuh anjing laut makin lama makin dekat ngan korang , mula mula tak kisah , tapi dari gaya anjing laut tuh yang macam nak kejar nak makan korang! 

    korang dah panik , alamak! , korang cube lari , tapi kaki terasa gila berat! , mak aih , apehal pulak nih , anjinglaut yang comel-cute-adorable tuh dah bermutasi jadi raksasa yang garang-ganas-hodoh , lepas raksasa tuh  dah dekat baru kaki korang dapat diangkat ,dapat ah korang berlari . lalu korang lari ah sepuas puas hati , sebelum dapat lari jauh raksasa anjing laut tadi dah dapat terkam belakang kau .


    BANGG!!

    Korang terjatuh katil , impak di terkam raksasa same dengan engkau jatuh dari kati , terkembali korang dalam tubuh masin masing , Kristos terberhenti.

    tapi engkau sebenarnya berbaring je kat katil  tadi , pernah tak ? pernah  tak rase macam tuh ?
    then lepas kau sedar dari lamunan tuh lepas kau angkat kepala engkau rase kepale kau masih berombak ombak , then  kau berdiri pastuh kepala kau rasa berpinar pinar.
    kaki kau kebas kebas , rasa macam kau tak berdiri di atas bumi yang nyata

    .KAHKAH!
    tak berdiri atas bumi yang nyata.okay tak lawak!

    Banyak lagi simptom simptom dia sebenarnya. aku bagi sikit je.

    sebenarnya Kristos nih bukan halusinasi entahlah more to psikologi , cara kau mengawal aktiviti otak kau and dulu para saintis ingat kalau nak keluar dari badan mesti mati or meninggal (islam)  , tapi sebenarnya tidak , KRISTOS adalah salah satu keadaan yang tak perlu mati untuk meninggalkan badan , macam pukau ! , roh masih ada dalam badan untuk kembali mencari memori yang lama , ehh entah lah , aku hentam je nih. haha! and Kristos experience (KE) ialah cabang pengkajian dalam hal out of body experience.


    Selalu nya orang yang terkena kristos berkemungkinan besar mengalami masalah atau lebih tepat tension dalam kehidupan seharian. dan kristos adalah salah satu alat untuk lari sebentar dari segala kekucarkaciran hidup anda yang penuh masalah itu.


    " eyh boleh  jadi tak lepas meng-kristoskan diri  , kita tak kembali ke tubuh , jasad kite tak berfungsi ?
     boleh jadi tak "


    entah lah sebenarnya takde kes lagi orang kristos pastuh tak jumpa jalan pulang , kahkah!
    itu nama nya dah kristos lupakan jasad.

    Sebenarnya ada cara nak meng-kristoskan diri anda , boleh google kalau nak belajar, 

    HAHAHA! 

    saje nak gelak letih menaip nih , kalau di kupas bende alah , setahun tak habis , ye lah kes nya pelbagai! aku bagi satu contoh je , kalau korang tak faham , tanye lah aku , tak pun belajar lah sendiri ! ape aku peduli kahkah! ,

    akhir sekali wa tinggal lu orang ngan quotes ini

    " The function of music is to release from the tyranny of conscious thought "

    okay bye.salam







    SURAT KECIL UNTUK TUHAN -true story

    |
    Surat Kecil Untuk Tuhan

    Tuhan…
    Andai aku bisa kembali
    Aku tidak ingin ada tangisan di dunia ini.

    Tuhan…
    Andai aku bisa kembali
    Aku berharap tidak ada lagi hal yang sama terjadi padaku,
    terjadi pada orang lain.

    Tuhan…
    Bolehkah aku menulis surat kecil untuk-Mu

    Tuhan…
    Bolehkah aku memohon satu hal kecil untuk-Mu

    Tuhan…
    Biarkanlah aku dapat melihat dengan mataku
    Untuk memandang langit dan bulan setiap harinya..

    Tuhan…
    Izinkanlah rambutku kembali tumbuh, agar aku bisa menjadi wanita seutuhnya.

    Tuhan…
    Bolehkah aku tersenyum lebih lama lagi
    Agar aku bisa memberikan kebahagiaan
    kepada ayah dan sahabat-sahabatku

    Tuhan…
    Berikanlah aku kekuatan untuk menjadi dewasa
    Agar aku bisa memberikan arti hidup
    kepada siapapun yang mengenalku..

    Tuhan ..
    Surat kecil-ku ini
    adalah surat terakhir dalam hidupku
    Andai aku bisa kembali…
    Ke dunia yang Kau berikan padaku..

    In memorial,

    Gita Sesa Wanda Cantika.
    19/06/1991 - 25/12/2006




    saifuddin - cant wait the film , berdasarkan kisah yg benar. sungguh mengharukan

    Tepuk tangan

    |
    di suatu petang . .

    Kenapa ni yang ? sedih je . awak tak gembira ?

    Aziee terus mencebik , mengasingkan diri , memalingkan muka dari Rahim

    Rahim berdiri lalu melutut di depan Azie cuba memujuknya.

    " kalau anda gembira , tepuk tangan ,    " , Rahim tepuk tangan sendiri .langsung tak di sertai Azie.

    Rahim tergelak , cuba sekali lagi

    "kalau anda gembira , tepuk tangan " , sekali lagi Rahim bersendirian menepuk tangan

    "kalau anda gembira , beginilah caranya kalau. . . . . " tangan Rahim dihalang dari menepuk oleh Azie.

    Rahim terkedu.

    " awak tak tepuk tangan , awak tak gembira sayang "

    "Sayang . ..... hmmmm! "

    Sebab tidak menepuk tangan , Rahim tahu segala galanya.Kebenaran menyakitkan




    BERSIH 2.0

    |
    Kalau gua meniaga air mineral kat stadium merdeka nih , confirm tak menang tangan tapi apa boleh buat gua kat hometown. tolong nenek siang ikan. Apa apa pun gua nak tengok politik negara berubah. tak best jugak gaya pentadbiran cliche , asyik asyik korupsi , nak jugak yang berserban arah sini sana, asyik songkok hitam je. 

    suka suka.

    |
    RULES : Bold your choice.

    1. Coca Cola, Pepsi, Sprite, Mountain Dew, Dr. Pepper? Sarsi
    2. Cats, dogs, horses, lizards, hamsters?
    3. TV, cinema, computer, iPod, gaming console?
    4. Rock, rappop, metal, punk?
    5. Black, white, blue, red, green?
    6. Salad, hamburgerice cream, chipsfruit?
    7. Kindergarten, elementary, high schooluniversity?
    8. United States, Canada, Australia, France, England, Ireland?
    9. Swimming, fishing, tanning, theme parks, camping?
    10. Snowball fightssnowmen, snow angels, sledding?
    11. English, math, science, historyart?
    12. Gummy worms, lollipops, chocolate bars, cotton candy?
    13. Xbox 360, Gamecube, Super Nintendo, Handheld
    14. Facebook, Xanga, TumblrYouTube, Google?
    15. Cute guys, tough guys, smart guys, hot guys?
    16. Flats, heels, uggs, flip flops, skater shoes?
    17. Early morning, early afternoon, late afternoon, evening?
    18. Bathroom, living room, bedroom, kitchen, attic?
    19. Face-to-face, home phone, instant messenger, cell phone?
    20. Skinny jeans, flared jeans, capris, shorts, skirts? Straight cut jeans.
    21. T-shirt, hoodies, tank top, tube top, halter top? 
    22. McDonald's, Wendy's, KFC, Burger King, Dairy Queen? 
    23. Car, airplane, trainboat, walking?
    24. Coffee, tea, water, milk, or soda?
    25. Drama, comedy, horroraction / adventure, thriller?

    have fun :D