OKAY , SAYA TAK OKAY TAU SEKARANG

|
ASSALAMUALAIKKUM SEMUA!!

haih , agak lamo gak aku dah tak hupdate blog nih , nak tau sobab apo , ha! meh Abang ceghite.

Dulu abang tak online , tak hupdate blog sebab abang bekerja mase tuh , abang keje kat kedai nasi briyani kat Seksyen 6 Bandar Baru Bangi , berhadapan dengan TUTTI FRUTI(betol ke abang eja nih) .Keje boleh tahan penat , boleh tahan letih nye , sampai die punya busy nak kencing pun tak sempat , nasib baik tak pecah pundi kencing , asyik asyik tahan air kencing  , mane taknye customer makan nasi briyani nih bermusim awal bulan , ujong bulan memang tak menang tangan melayan mereka meraka  nih . Datang serbu macam nak berperang , dua belas tiga belas bijik bas  sekali berhenti bilo nak makan. Tapi namo pun kerja , kerja ape yang tak penat kan , so abang buat je lah kerja sehabis baik yang boleh. Ha! nih yang paling best , abang dah benti dah pun keje kat situ. Sebulan je abang keje kat situ, Abang berhenti atas sebab sebab peribadi,
okay kau diam! 

Selepas dah berhenti tuh , abang pun buat lah lesen Moto kan , ye lah dah takde bende nak buat , melepak je kat umah , habis kan duit makbapak semua tuh kan kerja keras . so abang pun sibuk sibuk kan diri dengan mengambil lesen  , nampak lah abang macam  adearah tujuan hidup sikit , kalo tidak  , abang asyik merayap tak tentu pasal , duit asyik kuar je , duit masuk takde. Dalam abang amik lesen tuh semua , abang tak online juga sebab komputer yang abang sayang nih rosak pulok , abang pun heran , mungkin sebab lame tak ON die merajok lah kot. haih! duit lagik. Hari yang samae HANDPHONE  abang pun turut rosak sama , macam dah berjanji dua dua bende nih .  menyampah betol , so sape sape yang call , pastuh abang macam maleh je nak jawab je , faham faham je lah eh. hp abang dah jahanam , tunggu abang beli hp baru , dan ia mungkin dalam beberapa taun lagik.

So cite pasal SPM pulok , terus terang abang cakap , SASARAN abang ialah 5A , tapi hanya dapat 3A , pape pun abang tetap bersyukur,rezeki abang banyak tuh je tuhan nak bagi , lagi pun abang takde yang gagal , semua abang kredit. Abang dah mohon UITM , mintak mintak lah dapat , terus abang pergi  ke sarawak , terjamin sikit mase depan abang kat situ , nenek pun ade  Udara pun lagi sogar bugar dari  Bandar Rinching nih. , okay lah ini aje yang abang nak cerita kan , yang lain  abang dah lupa , sebab pc dah rosak kan. tangguh tanguh nak hupdate langsung lupa pulok  HAHA , okay jumpa lagi di lain kali kalo ado jodoh , takpun kalo abang tak lupo password blog nih.haha

SALAM <CHOW

2 KRITIKAN SOSIAL:

Yana Shahren said...

lawak ayat kau weh ! caiyok!

Ikki Lime said...

Den is back! wahahahhaa

Post a Comment