JOURNEY TO SERIKIN! - letih gila

|
Okay harinih aku bangun awal , selalu aku memang bangun awal pun , bodoh kau nih Din , intro post macam keling , haha

okay , harini aku pegi SERIKIN , tak tau ? google sendiri , dunia di hujung jari bah , takkan malas lagi , okay aku describe sikit lah , tempat nih macam NILAI 3 ,  jual periuk , baju baju , kain langsir  bagai , camtuh . . . tapi kat tempat nih gerai die berbumbungkan zink , kedai dari kayu , lain dari NILAI 3  , shoplots semenggah sikit tengok , ohh yaaa , SERIKIN nih sempadan dengan INDONESIA , so majoriti peniaga die memang india , eyh ape jadah india , so peniaga die ramai indonesia , camne aku tahu? dari gaya percakapan dah tau , pekat loghat indon dieh.

perjalanan die dari kuching , lebih kurang sejam setengah jeh , jalan tak jam , kalau kat KL aku tak tau  ah , mungkin 5jam kot , sebab KL selalu jam , banyak tol , lain dengan sini! , aku sebenarnye mabuk kereta , orang selalu mabuk laut , tapi aku mabuk kereta , dok keta lame lame memang pening nak muntah macam orang nak beranak! tapi aku belum kawen lagik , aku selalu naik keta selalu dok depan baru tak pening tapi kene dok belakang dengan atuk aku , ya Allah , dengan air kopi tertumpah  habis semerbak bau kopi dalam keta naza citra nih , kalau kopi starbucks takpe , nih kopi pahit nenek aku! haih , sabar jelah .


 Okay , jalan jalan , punya jalan , aku maleh nak beli pape , just nak windows shopping je , tapi suar jeans die murah murah bhai , nak tak nak kene beli gak , lagi pun aku memeang kurang bekalan suar jeans , suar slack banyak ah! duduk umah pakai suar slack macam keje korporat bisnes juta juta , *berangan kau Din , so aku beli ah sebuah suar jeans , sebuah ke sepasang? bantai je lah

 Bukan suar jeh aku beli , aku de beli fullcap Dc gak , murah bhai , murah dari KL sudah pasti tu pasal aku beli , sekali tengok memang ori , tapi confirm tak original lah , tengok lah tempat menjual nye , and aku beli gak rayban hitam , dah lame nak beli , tapi tak sempat. . .errrr bukan tak sempat tapi rase tak penting tapi alang alang dah ade duit , aku beli lah! haha , tiba tiba rase rayban tuh penting! hoho

Lepas dah puas beli , tiba mase untung terbang pulang , ehh bertolak pulang , bajet naek kapal terbang jeh ,  okay , ini klimaks nye! , sume makcik pakcik , atuk ,anak buah , nenek sume dah kat kete , eyh! nenek aku takde kat keta . . .  missing in action! , kene lah aku carik nenek aku , nenek aku nih kalau dah bershopping memang tak ingat dunia! , di call call tak diangkat , orang dah nak balik! die pulak macam taknak balik , haih!
Dalam setengah jam carik nenek aku jeh , sekali jumpa kat tempat tudung ke ape tah , bende camtuh lah lebih , kurang , then terus pulang .

Sebelum pulang ke rumah , harus singgah makan dahulu ,Kitorang singgah makan di E -MART , bunyi cam kedai runcit kan? salah anggapan kamu , sebenar nye ini adalah name kepada sebuah pasaraya , Macam tesco Semenyih je besar die , haha , kitorang makan tengah hari *tengah hari la sangat , mase tuh dah puku 2 lebih , kitorang makan kat SCR atau nama saintifik dieh SINGAPORE CHIKEN RICE ,  haha  . . aku makan nasik ayam , dorang makan ape tah , minum teh c peng special alah yang teh yang ade 3 - 4 layer tuh  , haa! yang tuh! ,ok , pastuh baru  kami pulang ke rumah, aku rase kat KL takde kot SCR nih , aku tak penah jumpe lagi , kalau sesiapa TERnampak kedai nih , bagitau akuh ye! haha

memang memenatkan hari nih , tapi dalam mase yang same menyeronokkan , ye lah bile je lagi aku dapat enjoy camnih! haha! , sebenar nye aku dengan usu aku nak tengok wayang cite  ' KHURAFAT ' , cam malas lak , haha! pastuh usu aku pegi tengok dengan awek dieh , tinggalkan aku ketika masih tidur , haha! takpe len kali pegi!. . . 


pasdah bangun tidur , aku terus lah bangun menaip post nih ,untuk tatapan kamu semua* bajet follower ramai jeh! haha! okay , sampai disini sahaja , chow , SALAM!




2 KRITIKAN SOSIAL:

kapten krunch said...

Din.

Betul doh, aku tak pernah dengar tempat nama Serikin. Nama macam nama cousin aku.

Adik aku juga mabuk kereta. Selalunya kalau travel jauh, dia akan muntah dalam kereta.
Dan kalau aku terpandang dan terdengar bunyi dia muntah,
aku juga akan muntah.

Sumpah jijik.

SAIFUDDIN AZMAN said...

Kapten Krunch : bagus lah kau tak pernah dengar , tak payah pegi pun takpe , kurang BEST!

kite dalam keadaan dan mempunyai masalah yang sama! , camane nak menghindari nye kan?

Post a Comment